Živković u Parlamentu: Nastavak primitivizacije Srbije od strane Vučića zahteva borbu

Živković u Parlamentu: Nastavak primitivizacije Srbije od strane Vučića zahteva borbu

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković naveo je danas, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da ko god bude izabran za nova dva člana REM-a, mediji će izveštavati samo kako kaže Vučić, što se može dovesti u red samo ako ga pobedimo na izborima, za šta ove godine stvaramo temelj. 

Podvukavši da je bruka za časne srpske policajce, koji su odlukom svog vrha spušteni na nivo da ih čuvaju portiri na ulazu u Ministarstvo, Živković je istakao da cilj toga nije samo srozavanje policajaca, već i ostvarivanje ekstra profita bivše državne sekretarke MUP-a, koja je pre dve godine osnovala firmu za obezbeđenje, a za par godina udesetostručila svoj prihod. 

"To je nastavak banalizacije i primitivizacije države od strane Vučića, tako smo dobili keramičara na čelu BIA, roštiljdžiju, palikuće koje se brinu za bezbednost novinara, konduktere na čelu odbora u Skupštini i konobare sa odjednom važnim diplomama. Kad tu dodamo sve falsifikatore, poput Malog, jasno je sve. To je ono što je preneto kao navodni tekst Financial Times-a o napretku Srbije, dok smo po ozbiljnim statistikama država koja tavori u privredno-ekonomskom smislu. Zato falsifikator treba da budu u zatvoru, roštiljdžije na roštiljijadi, portiri da pomažu damama, a političari da se bave ozbiljnom politikom. Juče je potpisan Sporazum o železničkom saobraćaju između Beograda i Prištine, gde je sa jedne strane Marko Đurić, a sa druge neko ko se predstavlja kao predsednik tzv. nezavisnog Kosova. To je Sporazum između dve nezavisne države, tako da možemo da konstatujemo da je Đurić, sa Vučićem u blizini, danas i formalno priznao nezavisno Kosovo. Zato bih voleo da se institucije izjasne o tom aktu, ne ulazeći u to da li je to dobro ili loše. Ovako imamo još jedan cirkus i banalizaciju situacije, da se baci neko novo svetlo na odnose Beograda i Prištine, koje nema veze sa životima običnih ljudi", ukazao je lider NOVE. 

On je u nastavku pohvalio aktiviste Nove stranke Zrenjanin, čiji je rad doveo do jučerašnjeg hapšenja odgovornih za to što Zrenjaninci već više od decenije nemaju vodu za piće.

"Naši ljudi su mesecima ukazivali na sve propuste oko fabrike vode, ali i ostalih elemenata zagađenja, zato se nadam da ovo hapšenje nije samo deo predizbornog cirkusa, već će ostaviti dublji trag. Poslednja tema je Pobednik, vraćen na Kalemegdan, koji je simbol lepog dočeka gostiju naše prestonice sa Save i Dunava, ali je pitanje šta tu košta 200.000 evra. Toliko ne može da košta da je napravljen potpuno novi spomenik. Ovo je duplo skuplje nego nov spomenik zajedno sa autorskim honorarom. Zahtevam da građani Srbije dobiju od ministra finansija na uvid troškovnik oko restauracija Pobednika", zaključio je Živković.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close