Živković u Parlamentu: Naterali smo tužilaštvo da započne istragu poslovanja Krušika

Živković u Parlamentu: Naterali smo tužilaštvo da započne istragu poslovanja Krušika

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da je danas dan za poslanička pitanja, kao i da on neće prisustvovati sednici, ali će pitanja ipak postaviti.

Za početak je podsetio na krivičnu prijavu koju je podneo 5. novembra protiv Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka, kao i bivšeg direktora "Krušika" zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i zloupotrebe službenog položaja. Istakavši da nijedna firma iz namenskog sektora ne posluje pozitivno i da to traje godinama, lider NOVE je dodao da je priča da se u to mnogo uložilo netačna.
 
"18. novembra je Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo da se pokrene postupak istrage, pa to mogu skromno da proglasim svojom pobedom, jer sam prvi koji je skupio hrabrost da podnese prijavu protiv Vučića, a tužilaštvo je to shvatilo ozbiljno, samo ćemo videti s kojom namerom. Očekujem da za 7 dana tužilaštvo završi predistražne radnje i da dobijemo informacije da li je prekršen zakon. Nadam se da će tužilaštvo skupiti hrabrosti, bar na nivou koji je imala Komisija BU da je Siniša Mali plagijator. 
 
Pored toga, Živković je podsetio da je 27. septembra 2017. godine pitao Vladu, vezano za bugarskog državljanina Cvetana Vasileva, koji je i dan-danas pod zaštitom srpskih vlasti, a i kupio je Staklaru Paraćin.
 
"I danas iza njega stoji Vučić, Vasilev nije isporučen Bugarskoj i u dobrim je odnosima sa aktuelnom vlašću. Tu su se pominjala neka lica koja se i danas pominju u vezi sa trgovinom oružja - Svetozar i Petar Crnogorac, Milorad Mića Pušica, Dušan Adamović i Verica Matković. I ta ekipa treba da bude predmet istrage nadležnih organa, naravno sa svojim mentorom - Aleksandrom Vučićem. On sam kaže i ponaša se kao da je odgovoran za sve u Srbiji, te je tako pre neki dan na televiziji hvalio vinjak, pa je očigledno počeo da radi i kao maneken", ukazao je Živković. 
 
Kada je u pitanju preduzeće u Staroj Pazovi koje se bavi proizvodnjom marihuane, on je istakao da su se tu viđali ljudi poput Vulina, Babića...
 
"Šta su oni tamo radili? Slikali se. Pored 12 hektara marihuane, i nije se ništa desilo. A onda je direktor tog preduzeća uhapšen zbog blinkera i navodno lažne legitimacije MUP-a. Prema mom saznanju, legitimacija je bila prava. Stoga je moje pitanje ministru policije otkud ta policijska značka kod čoveka koji uzgaja marihuanu. To je još jedna dokaz da je vlast direktno povezana sa kriminalom", podvukao je predsednik Nove stranke.
 
Dobra vest je da je jutros NOVA osudila sumanutu osobu koja je naredila da se jedna ulica na Čukarici zove po Emilu Perški, koji je nekad igrao za fudbalsku reprezentaciju Kraljevine SHS, a u stvari je bio formalni jurišnik NDH i to su svi znali.
 
"Valjda ima neko da vidi da je dao ime po jednom ustaši. Sada vidim da će ta odluka biti poništena, što je dobro, ali se bojim novog predloga. Pošto je Vučić jedini predsednik države koji se izvinjava onima koji ga špijuniraju, možda to bude neki Rus, pa samo da ne bude Staljin. Trudim se da budem duhovit, ali je to u tragičnoj, a ne tragi-komičnoj državi, nemoguće. Zato smatram da treba da se borimo i da na izborima iduće godine zadamo ovom režimu šamar kao što smo Miloševiću 1996. godine", zaključio je on. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close