Živković u Parlamentu o lažnim diplomama i tekstu Aleksandra Vučića

Živković u Parlamentu o lažnim diplomama i tekstu Aleksandra Vučića

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković čestitao je danas na konferenciji za novinare u Narodnoj Skupštini Republike Srbije svim građanima Dan nauke, a naročito onima koji ne znaju da se diplome ne štampaju nego zaslužuju znanjem. Živković je, na konferenciji za novinare u holu Parlamenta, podsetio da je veći broj funkcionera sadašnje vlasti na spisku onih u čiju se verodostojnost diploma o stečenom znanju sumnja.

"Optuženi za falsikat su Tomislav Nikolić, koji nije dokazao ispravnost svoje dioplome, Jorgovanka Tabaković, koja je diplomirala petnaestog dana bombardovanja, Mali Siniša, Bratislav Gašič, koji je bio keramičar, a sad je ekonomista u šef BIAe, Nebojša Stefanović, to jest Nebojša iz Beograda koji je studirao da li u gvožđari u Londonu ili u Sava Centru", rekao je lider Nove stranke.

On se u nastavku osvrnuo današnji autorski tekst samozvanog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome je predsednik svih građana odlučio da jedan deo njih proglasi faštima i zagovornicima eugenike.

"Aleksandar Vučić sve ljude koji pitaju sve ovo što i ja pitam danas optužuje da smo mi eugenisti. To je strašno. A ja još jednom pozivam ministarku, koja ima stručno znanje, da pomogne Aleksandru Vučiću i time spasi ovu zemlju", ukazuje Živković.

Zoran Živković je na kraju pozvao sve kolege iz opozicije da kada god se dogodi nešto, poput ovog teksta danas, uzmu aktivnije učešće, te da bojkot koji je još uvek na snazi ne bude samo pasivni, već i aktivni. Potrebno je da se vlast primora na izbore na kojima će narod sam da im uskrati poverenje, a da se opozicija postara za to da se sačuva volja naroda koje je iznad svega.

Odgovarajući na pitanje novinara, predsednik NOVE je pozvao sve koleginice i kolege da mu se pridruže i u ponedeljak održe zajedničku konferenciju za novinare na kojoj će upoznati građane sa trenutnim stanjem u Srbiji i sa tim šta opozicija planira da preduzme protiv toga.

Kompletan snimak konferencije za medije predsednika Nove stranke Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=CAVqHtK8D6I&feature=youtu.be 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close