Živković u Parlamentu o Srbijagasu, ubistvu Olivera Ivanovića, aerodromu u Lađevcima...

Živković u Parlamentu o Srbijagasu, ubistvu Olivera Ivanovića, aerodromu u Lađevcima…

Lider Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković je danas na konferenciji za novinare u holu Narodne skupštine podsetio na to koliko je novca oprošteno Srbijagasu i šta je sve moglo biti urađeno tim novcem. 

"To je više nego budžet grada Beograda, od toga možete da napravite 1600 vrtića, znači sve potrebne vrtiće u Srbiji za narednih 10 godina. Možete da napravite 80 kilometara autoputa, ako ga prave ovi što ga sad prave, Zorana i ovi drugi ili realno možete da napravite 400 kilometara autoputa, ako ga pravi neko normalan pošto cena autoputa bez tunela ili mostova, a njih nemate na svaki kilometar nego retko, košta 300 miliona. Svi autoputevi koji nedostaju Srbiji mogu da se naprave od ovih para. Može da se napravi apsolutno najmodernija kanalizacija i fekalna i kišna i neka treća, ako postoji, za 1.300.000 ljudi, to znači za jednu petinu Srbije. Možete da napravite 20 bolnica potpunih sa celokupnom opremom u 20 gradova Srbije ili možete da napravite 4 potpuno nova klinička centra. Da nema ničega u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Kragujevcu, da je ledina, sa ovim parama može da se napravi klinički centar. Mogu, naravno, da se plate sva moguća lečenja svih onih, dece i odraslih, kojima je potrebna medicinska nega koju ne mogu da ostvare kod nas. Možemo da kupimo neku dobru bolnicu u Velikoj Britaniji ili Nemačkoj za ove pare, pa da tamo lečimo našu decu." - objasnio je predsednik NOVE.

Nakon postavljenog pitanja predsednici Vlade o tome kako je došlo do tih gubitaka i koje je objašnjenje da te gubitke treba da plaćaju građani Srbije, Živković se osvrnuo na ubistvo Olivera Ivanovića.

"Vučić je rekao zna identitet ubice i identitet onih koji su ubistvo naručili, ali državni organi nisu preduzeli ništa povodom toga. Time su učinili krivično delo koje je kažnjivo po članovima 331. 332. i 333. krivičnog zakonika." - poručio je predsednik NOVE.

On je na kraju pomenuo i da aerodrom Morava u Lađevcima, podsetivši da je "Službeni glasnik najopasnije opoziciono glasilo u Srbiji i da se tamo najbolje vidi šta sve kriminalno radi ova vlast", po odluci Vlade Republike Srbije mora da bude otvoren samo sredom na dva sata i pitao koji je smisao te odluke.

Kompletnu konferenciju za štampu možete pogledati u linku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close