Živković u Parlamentu: Režim kafanizacijom Srbije zataškava afere

Živković u Parlamentu: Režim kafanizacijom Srbije zataškava afere

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine, da čestita građanima Srbije Međunarodni dan borbe protiv korupcije, istakavši da se u Srbiji borba protiv korupcije apsolutno ne vodi, iakoza nju postoje zakonski uslovi.

Dodajući da imamo solidne zakone, ali se oni ne sprovode, ponekad i na farsičan način, Živković je ukazao da je baš danas Agencija za borbu protiv korupcije ustanovila da otac Nebojše Stefanovića nema nikakav papir koji ga vezuje sa GIM-om, te zbog toga nema nikakvog razloga za pokretanje postupka.
 
"Naravno da ima mnogo razloga za istragu. Jedan je da mnogi drugi državni organi treba da se bave Krušikom, pre svega zbog krivične prijave koju sam 5. novembra podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv Vučića, oca i sina Stefanovića i bivšeg direktora Krušika. Navedena je moja sumnja da postoji krivično delo, a osnov je izjava uzbunjivača Aleksandra Obradovića. Prošlo je skoro 40 dana, a ja nemam nikakvu povratnu informaciju. Ohrabruje zato i Tužilaštvo da se malo više bavi svojim poslom", naveo je on.
 
Druga afera, istakao je, jeste krivična prijava gradonačelnika Novog Sada Vučevića zbog afere Jovanjica, što je farsa par ekselans, jer nije navedeno nikakvo krivično delo.
 
"To je besmisleni igrokaz koji treba da pokaže da je želja za slobodnom Srbijom bez kriminala sadržaj SNS-a, a građani znaju da nije tako. Ova vlast se hvalila Zakonom o poreklu imovine, a još ga nema u proceduri. Podsećam javnost da u Zakonu o poreskoj policiji i poreskoj administraciji stoji mogućnost da se izvrši provera porekla imovine svakog građanina Srbije, a taj zakon datira iz vremena kada sam ja bio premijer. Taj zakon je primenjen samo nad jednim političarem u Srbiji, a to sam ja, i na to sam ponosan", rekao je lider NOVE.
 
U nastavku je podvukao da ne postoji nikakav razlog da uzbunjivač Obradović bude u kućnom pritvoru, ali i ukazao da je slika svega navedenog kafanizacija politike u Srbiji.
 
"U protekloj nedelji smo od pastira SNS-ovaca Vučića dobili informacije šta on voli da pije i da voli da pije mnogo. Šta voli da jede? Odavno znamo da su to pohovane lignje, a u međuvremenu smo saznali i da je to suhomesnato u postu i beloruska čokolada. Da ne pričamo o Dačiću, koferčetu i kriminalca u jednoj od beogradskih kafani, tu su i Babić i nesreća na naplatnoj rampi... Možda sam preterao sa banalizacijom, ali samo pokazujem kako se ponašaju najviši funkcioneri aktuelne vlasti i zato pozivam na borbu. Bojkot jeste jedan način borbe, ali ima manu što nikad nije uradio ništa. Zato pozivam kolege iz opozicije da nastavimo borbu za izborne uslove, a da kad oni budu raspisani donesemo odluku da li na njima učestvujemo ili ne", zaključio je Živković.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close