Živković u Parlamentu: Samo borba može da nas spasi od zla u ovoj državi

Živković u Parlamentu: Samo borba može da nas spasi od zla u ovoj državi

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković podsetio je danas, na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine, na slučaj Bugarina Cvetana Vasileva koji je na Interpolovoj poternici, a istovremeno je pod zaštitom od države Srbije, iako je tvorac najveće afere u bugarskom bankarstvu i napravio malverzacije od nekoliko milijardi evra, a o čemu Živković upozorava još od 2016. godine. 

"Njemu je omogućeno da privatizuje Staklaru Paraćin, pod najvišom državnom zaštitom. Na taj dan je iza njega stajao tadašnji predsednik Tomislav Nikolić, kao očigledan pokrovitelj. A gde je on, tu je i Vučić. Ta fabrika je propala, dugovi su neviđeni, a nema političara iz vlasti sa kojima se taj nije slikao i koji ga nisu štitili. Novo je da je bugarski tužilac napisao pismo kojim kritikuje vlast u Srbije za prikrivanje kriminala, a obratio se predsedniku Evropskog Parlamenta i šefici Evropske komisije, opisujući šta aktuelna vlast radi, i to vlast jedne države koja je na putu ka EU. Postoje i sumnje koje mogu da se ispitaju da je Vasilev sponzorisao i izborne kampanje SNS-a. To je situacija u Srbiji danas. Godinama govorim o ovome, čak sam nudio da kažem i gde se on nalazi, ali 5 godina se ništa ne dešava. Postoji priča da je on bio u dobrim odnosima i sa nekim bugarskim političarima koje je prevario, pa pobegao u svet, a onda sigurnu kuću našao u Srbiji. Paralelno s tim imamo čuđenje zašto je naš put ka EU tako spor, šta to hoće Evropa od nas, neka se izjasne, da parafraziram Vučića. Jedan od tih razloga je i ovaj. Pozivam Vučića i sve oko njega da na one koji su progonjeni međunarodnom poternicom, a nisu dobili azil u Srbiji iz nekog razloga, a koliko znam Vasilev nije, policija, tužilaštvo i kompletno pravosuđe odmah reaguju i izvrše svoje obaveze", ukazao je Živković.
 
On je u nastavku podsetio na aferu Helikopter, gde je poginulo sedmoro ljudi, na kompletne idiote koji su rušili u Savamali, a i dalje ne znamo ko su, na Krušik, na Vučićevu izjavu da zna ko su ubice Olivera Ivanovića ili pevačice iz Borče, istakavši da su to sve razlozi zašto Srbija sporo ide ka EU.
 
"Moramo se podsetiti evropskih vrednosti i zašto je aktuelnom režimu u Srbiji to toliko neshvatljivo. Bitka protiv kriminalaca, ubica i lopova ne rešava se bojkotom, jer će vas onda pokrasti, matretirati, ubiti. Samo borba može da nas spasi od svog zla koje postoji u ovoj državi", zaključio je lider NOVE Zoran Živković. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close