Živković u Parlamentu: Suficit budžeta fascinira samo ekonomske neznalice

Živković u Parlamentu: Suficit budžeta fascinira samo ekonomske neznalice

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković zahtevao je, na današnjoj sednici Skupštine Srbije, tačan podatak o strukturi duga kojim se ministar finansija Siniša Mali hvali da je vraćen, uz napomenu da je važno naglasiti da li je reč o obveznicama ili hartijama od vrednosti koje su emitovane 2013. godine, kada je ista vladajuća struktura vodila državu.

U nastavku rasprave o Predlogu budžeta za 2019. godinu, Živković je objasnio da se podrazumeva da je suficit bolja varijanta od deficita, ali da to takođe ne znači da je samim tim i dobra.

„Prava mera jednog dobrog budžeta je balans, to znači da se godina završi sa nulom. Ako je suficit veliki, ili se loše planiralo, pa je napravljena greška, ili je uzeto previše od poreskih obveznika, čime su oni osiromašeni, ili nije dato dovoljno korisnicima budžeta, čime su njihov život i poslovanje uskraćeni za sumu koju bi mogli dati za uslugu koja je na korist svim građanima Srbije. Izbalansiran budžet je ono čemu se teži, a ne budžet sa suficitom. Budžet sa suficitom se samo koristi da bi se njime fascinirali ljudi koji nemaju pojma o ekonomiji. To je, nažalost, sudbina onoga što mi trpimo već 6 godina“, poručio je predsednik NOVE, istakavši i da nam je budžet za kulturu najmanji u Evropi, što je odraz upravo kulture onih koji vode državu.

 

Zaštitite Srbe na Kosovu, ne terajte ih u koaliciju sa zločincima

Osvrnuvši se na konstantne optužbe vladajuće većine kako je opozicija ta koja „sarađuje sa neprijateljima Srba i Srbije“, Živković je opravdano pitao kako onda taj navodni zulum nije sprečen „velikim ugledom predsednika Srbije Aleksandra Vučića u svetu“.

„Kako to Vučić već nije sredio sa Trampom, s kojim se inače redovno viđa, ili sa Putinom, koji ga odlikuje svaki drugi dan, sa Angelom, ili sa Haradinajem sa kojim se on slikao? Ja nisam. Ako ste toliko moćni, zaštitite te jadne Srbe dole na Kosovu, a ne da ih terate da uđu u Parlament, pa da uđu u Vladu sa ratnim zločincima, ili idu na proslave stranaka tih istih ratnih zločinaca“, podvukao je on.

 

Od magarca nikada čovek

Za kraj nije mogao a da ne podseti da je jučerašnji radni dan u Parlamentu protekao u znaku velikog priznanja šefa poslaničke grupe SNS-a Aleksandra Martinovića da je „bio magarac“.

 

„Činjenica je da je jedan poslanik sam za sebe rekao da je magarac, to je šef vaše poslaničke grupe. I činjenica je da od magarca nikada i nigde nije postao čovek“, poručio je Živković.

 

Predlog o bojkotu Parlamenta glupost

Zajedničkim nastupom i borbom za svaki sekund vremena, opozicija je za protekla dva dana zasedanja dokazala da se za interes građana bori unutar skupštinske sale, nikako njenim bojkotom.

„Svima onima koji pričaju da je rešenje u Srbiji bojkot Parlamenta, pokazalo se da je to najveća glupost i ova dva dana su dokaz za to. Tako treba da se nastavi svaki dan“, zaključio je lider NOVE koji će, kao i do sada, nastaviti da se bori za dostojanstvo ove institucije uprkos kontinuiranim pokušajima vlasti da je diskredituje.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close