Živković u Pravom uglu: U Srbiji imamo vlast permanentnih laži i ludila

Živković u Pravom uglu: U Srbiji imamo vlast permanentnih laži i ludila

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas, gostujući u emisiji "Pravi ugao" na RTV-u, da je politika aktuelnog režima isključiva i puna neistina, dodajući da je Tanja Fajon razgovarala sa Vučićem i sa njim se dogovarala, te su svi iz SNS-a koji su učestvovali na pregovorima vlasti i opozicije bili samo kulise i prateća plesna grupa.

Istakavši da je učešće na pomenutim pregovorima mala pobeda opozicije, jer je jasno rekao šta misli o stanju u medijima, Živković je podvukao da za 6 godina, kao narodni poslanik i predsednik parlamentarne stranke, nije bio nijednom gost na RTS-u.
 
"Nije urađeno ništa do sada, sledeći sastanak je prilika da se vidi da li vlast hoće da uradi minimum nečega civilizacijskog. Data su velika obećanja, a i dalje ćemo meriti šta se dešava i na osnovu toga doneti odluku da li će Nova stranka učestvovati na izborima ili ne", objasnio je on.
 
Lider NOVE je dodao i da postoji solidan pravni okvir koji se ne poštuje, te je REM postao taster Aleksandra Vučića i nesprovodiv.
 
"Nezavisna tela su premlada za nepostojeću demokratiju u Srbiji. Za stanje u medijima mora da odgovara vlast. Na televizijama mora da se emituje istina, kao na primer da smo poslednji u regionu po rastu BDP-a, da raste nezaposlenost, da otvaranje auto-puteva kasni 3 godine... Zaključke pregovora ćemo videti, kao i šta će na kraju biti usvojeno. Obaveza vlasti je da promeni loše", ukazao je Živković.
 
On je podsetio da godinama predlaže obavezan lekarski pregled za kandidate za poslanike, ministre i predsednika države, koji se, kako je istakao, ne usvaja, jer ga Vučić prvi ne bi prošao.
 
"Tako smo imali primer funcionerske kampanje kroz pokušaj atentata na Vučića mobilnim telefonom, pa je odmah prebačen na VMA. To je dijagnoza F 20.0, paranoidna šizofrenija, i čvrsto stojim iza te tvrdnje. Problem su laži, što se laže svakog dana permanentno. Tako se sprema predlog zakona da više nije potreban referendum, već prosta većina. Što se vraćanja u Parlament tiče, tu postoji nekoliko nivoa. Sada je svakako besmisleno, jer smo na kraju mandata, idu izbori, i nema šta da se promeni. Ja ću u sredu biti tamo, kada je na dnevnom redu budžet, i u holu na konferenciji za novinare reći šta imam", zaključio je on. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close