Živković u Skoplju sa vrhom LDP Makedonija o jačanju dalje saradnje

Živković u Skoplju sa vrhom LDP Makedonija o jačanju dalje saradnje

Član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković boravi ove nedelje u radnoj poseti Skoplju, gde se sastao sa predstavnicima Liberalno-demokratske partije Makedonije, u cilju jačanja međusobne saradnje.

Nakon srdačnog susreta sa predsednikom Liberalno-demokratske omladine Dimitrom Vančovim, Živković je istakao da je zadovoljstvo NOVE što sa partnerima iz celog regiona širi liberalne ideje, na čelu sa putem evrointegracija koji nema i ne sme imati alternativu. Pored saradnje na nivou stranke, osnažen je i kontakt omladina dveju partija, uz idejnu poruku da jedino liberali mogu povesti Srbiju i Makedoniju putem Evropske unije, kojoj i pripadaju. Kako je naveo Živković, saradnja Foruma mladih Nove stranke i LIDEM-a bila je dobra i u proteklom periodu, istakavši uverenje da će ista biti nastavljena sa zajedničkim ciljem - modernih, jakih država koje ta omladina predstavlja.
 
"Zajedno ćemo se boriti za evropske vrednosti i bolji život mladih koji odlaze iz ovog regiona. LDP ima odlične rezultate od kako je u vlasti u Makedoniji, a nadamo se da će oni biti još bolji, uz našu i podršku njihovih sugrađana", poručio je on.
 
Sa njim je saglasan i lider omladine LDP-a Makedonija Vančov, koji mu je zahvalio na poseti centrali te stranke u Skoplju.
 
"Imam želju i nameru da produbim saradnju sa Novom strankom koja je naš dugogodišnji partner u širenju liberalnih ideja. Naše stranke i rade po principu poštovanja evropskih normi i zajedno ćemo utemeljiti put Srbije i Makedonije ka Evropskoj uniji. Uveren sam u naš zajednički uspeh", zaključio je Vančov, podvukavši podršku radu NOVE i Foruma mladih, kao i svim akcijama koje sprovode.
 
Živković je tokom posete Skoplju imao prilike da bude gost i Ministarstva lokalne samouprave Makedonije, gde mu je dobrodošlicu poželela šefica kabineta lidera LDP-a Makedonija Monika Zajkova, kao i mogućnost da sa zaposlenima razmeni iskustva, mišljenja i sugestije, ali i uporedi funkcionisanje ovog resora u Srbiji i Makedoniji. Ovim je nastavljena kontinuirana aktivnost Foruma mladih Nove stranke na produbljivanju kontakata i saradnje sa srodnim partijama regiona, u cilju zajedničkog napretka i prosperiteta. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close