Živković u Skupštini: Režim će morati da odgovara za sav kriminal tokom vanrednog stanja

Živković u Skupštini: Režim će morati da odgovara za sav kriminal tokom vanrednog stanja

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da je danas tačno dva meseca od cirkusa tokom kojeg se Vučić, sa lekarima, cerekao uz tvrdnje o besmislu i bezopasnosti koronavirusa, dok danas imamo više od 160 mrtvih, svakodnevni policijski čas i 15. dan kako je Srbija država sa najviše novozaraženih u regionu.

Istakavši da sve navedeno znači da nisu krivi građani, gastarbajteri ili neko treći, već da je u pitanju nespremnost vlasti da odgovori na zadatak pandemije, lider NOVE je podvukao da država nije uradila ono što je trebalo, jer imamo povećanu smrtnost u staračkim domovima, za čiju je bezbednost ona bila direktno odgovorna.
 
"Neizmerno sam zahvalan zdravstvenim radnicima, policajcima i vojnicima koji rade, iako nisu do pre neki dan imali nikakvu zaštitu, a vode ih primitivni, kriminalizovani ili ludi ljudi. Imali smo basnu o respiratorima, kako agenti BIA sa kešom deviza idu po svetu da kupuju stotine respiratora. A zašto su plaćani 300.000e, ako su po tenderu 15.000e? Rekli su da smo ih na početku imali 400, čemu onda drama, kad smo ih, hvala Bogu, upotrebili nešto više od 100? U italijanskim medijima piše da je Vučić lično donirao Italiji tri respiratora. Niko mi nije dao odgovor odakle Vučiću 45.000e ili 900.000e, ako koštaju po 300.000e, kako on tvrdi. Kako je moguće da neko ko niko nije operativno ništa radio u životu, osim u jednoj gvožđari u Londonu i na bazenu u Zemunu, ima toliko novca? To je novac građana Srbije, morate da kažete odakle i na koji način je sve nabavljeno, a da čujemo i ko nam je šta pomogao. Da li smo opremu iz Kine dobili humanitarno ili smo je platili? I koliko smo novca dobili od Evrope? I zašto moraju Rusi da nam dezinfikuju ulice i institucije, a ne možemo mi sami? Slika koju o pomoći pravi režim je crna da crnja ne može biti", ukazuje Živković.
 
On je u nastavku navode da je Vučić taj kaže da je potrošeno 370 miliona evra za kupovinu svega što nam je potrebno.
 
"Sto miliona maski košta dramatično smešno, a i nije ih toliko nabavljeno, respiratori ne mogu toliko da koštaju, znači da se neko sprema da ukrade taj novac ili ga je odavno ukrao. To kreiranje spasioca srpstva od Vučića? Pitam se kako bi bilo da je on bio na funkciji 1999. ili 2000. kad su ubijeni Stambolić, Ćuruvija, ubijani Srbi... A da, on je tada bio vlast. I to se ponavlja 20 godina kasnije", ističe Živković. 
 
On je za kraj dodao i da Nova stranka u aktuelnoj situaciji ne razmišlja o izborima, te da oni mogu da se održe samo kada SZO proglasi kraj pandemije. 
 
"Interesantno je što čujemo u medijima da će izbori biti održani na Vidovdan, jer svako ko zna istoriju zna da je to jedna od naših najvećih tragedija i da je posle toga počelo 500 godina ropstva, što je pravi datum za tragediju koju i danas imamo pod Vučićevom vlašću. Svako mora da preuzme odgovornost za sve što se dešava u zemlji. Šta je maltretiranjem novinara? Sve se to dešava u vreme kada nas ubeđuju da je danas lakše napraviti sednicu Parlamenta, gde se vrši konvalidacija mera koje su donete tokom vanrednog stanja, a i dalje imamo više od 200 novozaraženih i nekoliko umrlih svakodnevno. Moramo se uhvatiti u pamet i izboriti sa ovom nesrećom, a posle nam sledi borba da Srbija pored toga što je lepa zemlja, postane i lepa država", zaključio je Živković. 
 
 
Podsećamo da predsednik Nove stranke Zoran Živković učestvuje na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije, gde je u toku rasprava u uvođenju vanrednog stanja, a gde će, štiteći interese građana, razobličiti sav kriminal aktuelnog režima i podsetiti na brojne predloge mera NOVE u borbi protiv pandemije koronavirusa. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close