Živković: Upozorili smo Hana da ga Vučić laže

Živković: Upozorili smo Hana da ga Vučić laže

Predsednik Nove stranke Zoran Živković i drugi predstavnici opozicije razgovarali su danas sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom o, kako su naveli, Strategiji EU za Zapadni Balkan, uslovima koje Srbija mora da ispuni za članstvo u Uniji, vladavini prava, slobodi medija i ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Živković je rekao da je njegova uloga na sastanku bila da upozori Hana i misiju EU da u Srbiji na vlasti imaju sagovornika koji ih, kako je naveo, "laže, jedno misli, drugo radi, a treće govori", kao i da vladavina prava u Srbiji ne postoji.

On je dodao da je "mafija na čijem je čelu predsednik SNS (Aleksandar Vučić) zauzela sve pozicije u zemlji, da postoje zakoni slični zakonima u Evropskoj uniji, ali da se oni ne sprovode". 

Dodao je da je delegaciji EU kazao da je važno da se građanima Srbije objasni šta znači normalizacija odnosa sa Prištinom, da li znači "priznavanje granica ili nešto drugo što Aleksandar Vučić pokušava da predstavi građanima".

"Odnosi u regionu, vladavina prava, sloboda medija to su bile teme na koje smo upozorili predstavnike EU, da oni ne treba da nam pomažu, već da treba da budu svesni sa kim razgovaraju i ko ih ubeđuje u stavove koji su lažni", rekao je on. 

Živković je kazao da je reakcija predstavnika iz Evropske unije bila da "oni prate šta se dešava u Srbiji, ali da ćemo način na koji će to da pokažu građanima i režimu videti u narednim godinama".

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Nove stranke Zoran Živković, Pokreta slobodnih građana Saša Janković,  Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori