Živković uputio Vučiću pitanja o KiM na koja samozvani predsednik nema odgovor

Živković uputio Vučiću pitanja o KiM na koja samozvani predsednik nema odgovor

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković, poštujući odredbe potpisanog Sporazuma sa narodom kojim se obavezao na bojkot zasedanja Parlamenta, neće prisustvovati sutrasnjoj sednici Narodne skupštine, sazvanoj povodom Kosova i Metohije, ali je zato javno uputio nekoliko krucijalnih pitanja samozvanom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

 

Zapitajući se po kom osnovu pomenuti uopšte pregovara sa teroristima iz Prištine, kada predsednik države po Ustavu i zakonima nema ta ovlašćenja, Živković je objasnio i da onaj ko u ime Srbije vrši bilo kakve pregovore, za to mora imati ovlašćenje Vlade Srbije.
 
"Da li je Vlada Srbije donela bilo kakvu odluku ili ovlašćenje o tome? Da li je na Vladi usvojen bilo kakav dokument koji je platforma za razgovor? O čemu ti, Aleksandre, razgovaraš sa svojim prijateljima iz terorističkog podzemlja Prištine? Da li si pitao nekoga u Srbiji, a pre svega Vladu i Parlament, o čemu uopšte smete da razgovarate? Koje su crvene linije, odnosno šta je jedna zdrava platforma za pregovore o onome što ste Milošević, Šešelj, ti, Nikolić, Vulin u svim oblicima, Dačić uništili 90-tih? Kako mislite to da popravite? Da li je politika koju danas vodiš, Aleksandre Vučiću, posledica onoga što si rekao pre neki dan, da ćeš i ti početi da se praviš lud i blesav? Što se mene tiče, tvoja dijagnoza je odavno ustanovljena i ti odavno vodiš ludu i blesavu politiku. Da li će Skupština da odlučuje da li će da vodi tvoju ludu i blesavu politiku, ne samo o Kosovu i Metohiji", upitao je lider NOVE stranke.
 
On je u nastavku podsetio i da je Vučić pre više od godinu dana rekao da će, na osnovu dobijenih saznanja, obavestiti javnost o tome ko su ubice Olivera Ivanovića.
 
"Od tada je prošlo mnogo vremena. To znači da, vrli pravniče, vršiš krivično delo prikrivanja krivičnog dela. Zato odgovori odmah i nemoj da se vadiš na ludost i na blesavost, ili na tajne i druge gluposti, nego kaži ko je ubio Olivera Ivanovića i da li je tačna sumnja da je on ubijen od strane beogradskih i prištinskih vlasti", odlučno zahteva Živković.
 
Podsetio je i da je Srpska lista i dalje u Vladi ratnog zločinca Haradinaja, upitavši Vučića zašto, koji su efekti toga i korist za Srbe ne samo na KiM, već i širom cele Srbije.
 
"Ti si, Vučiću, očigledni ratni profiter, a ratni zločinac, kao onaj s kojim si u koaliciji, nisi postao samo zato što si kukavica. Šta smo tom koalicijom dobili? Da li je Oliver Ivanović ostao živ zbog toga, da li su Gazivode naše, ko se tamo skija po vodi, ko upravlja Kosovom, pred kim ti moraš da klekneš kad hoćeš da odeš na Kosovo? Da li Srpska lista daje te dozvole za ulaz ili ne? Ko švercuje robu za Kosovo u ovom trenutku? Ogromne su štete zbog taksi, kažete vi, a očigledne informacije govore da je srpska roba prisutna na Kosovu, pre svega u severnom delu. To znači da je neko tamo isporučuje. Cene su, kažu, ostale praktično iste. Zaključak je da to neko švercuje, a moje pitanje je ko. Ljudi iz domaćih obaveštajnih krugova mi kažu da to radi nešto što liči na Asomakum, što je možda Asomakum, a i da sa druge strane postoji neki prištinski Asomakum koji sarađuje sa ovim beogradskim. Da li je to tačno? I ako je tačno, kako te nije sramota", poručio je Živković Vučiću, upitavši za kraj i kakva je uloga izvesnog Milana Radojičića, koji se predstavlja kao drugi čovek Srpske liste, a o kojem postoje mnoge kompromitujuće informacije.
 
Kompletan snimak obraćanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:
 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close