Živković: Veće plate, a ne jeftiniji stanovi

Živković: Veće plate, a ne jeftiniji stanovi

Poslanici Skupštine Srbije su danas u objedinjenoj načelnoj raspravi o više zakonskih predloga najviše polemisali o izgradnji jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, te je opozicija navela da nema jasne kriterijume i procedure za kupovinu tih stanova, i ocenila da bi im povećanje plata bila bolja stimulacija.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da izgradnja stanova predstavlja „strah režima od reakcije bezbednosnih snaga narednih meseci kada se od njih bude tražilo nešto što nije u duhu službe“. On je pitao i da li je izgradnja jeftinih stanova pravi način da se pomogne zaposlenima u vojsci i policiji, navodeći da su bile razne akcije i za druge kategorije zaposlenih, ali da nije bilo rezultata.

„Primera radi - za mlade bračne parove, pa nemamo dobre rezultate sa natalitetom, za naučne radnike, ali da niko nikoga stan nije zadržao u zemlji, niti imamo dobre obrazovne i naučne rezultate”, naveo je Živković.

On je rekao da se problemi rešavaju tako što ljudi za ono što rade primaju plate kojima mogu da organizuju svoj život na način koji je primeren tom društvu i istakao da plate moraju biti veće u sektoru bezbednosti, prosvete, zdravstva i kulture.

Odgovarajući Živkoviću, ministarka Mihajlović mu je prebacila da je „njemu lako da govori o stanovima pošto je mnogo bolje rešio svoje stambeno pitanje nego 80 odsto građana Srbije“.

Predsednik NOVE je ministarki uzvratio rečima da on svoje stambeno pitanje jeste rešio, ali sam, jer “samo čovek bez morala i obraza može da rešava svoje stambeno pitanje o trošku države, i to petnaest dana pred početak bombardovanja”.

Na ministarkinu zamerku da se „Živkovićeva Vlada nije bavila ovim pitanjem“, lider NOVE ju je podsetio da je „u vladama u kojima je on učestvovao, ona bila niži saradnik nekih ministara“, istakavši time licemernost njenog obraćanja.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close