Živković: Vučić abolirao svoje idole iz mladosti Legiju i Zvezdana Jovanovića

Živković: Vučić abolirao svoje idole iz mladosti Legiju i Zvezdana Jovanovića

Zoran Živković, predsednik Nove stranke, o oslobađajućoj presudi bivšim pripadnicima JSO u postupku koji se vodio zbog pobune u novembru 2001. godine:

"U Srbiji ne postoji nezavisno sudstvo, ova odluka je doneta direktno iz kabineta Aleksandra Vučića, on time abolira svoje idole iz mladosti i, bojim se, svoje buduće saveznike u pokušaju očuvanja kriminalne vlasti. U proteklih pet – šest godina, abolirao je mnoge druge kriminalce, tako da je ovo jedan logičan nastavak. Naravno da je protest, odnosno pobuna JSO pre 17 godina bila nešto za šta neko treba da odgovara i ide u zatvor i očigledno da je ta pobuna bila predigra za bistvo Zorana Đinđića.

Poruka je da Vučić vraća Srbiju u 90-e, da pokazuje građanima Srbije da je spreman da oko sebe okupi najgore kriminalce kako bi očuvao svoju vlast. Moja poruka mu je da je to isto pokušavao Milošević, pa nije uspeo.

Pozivam građane Srbije da i ovu presudu shvate kao još jedan kamičak u mozaiku vraćanja Srbije u 90-e, i da preduzmu ono što je njihov posao a to je da glasaju na izborima za one koji će Srbiju odvesti napred, a posao nas političara je da se tučemo da rizikujemo da stradanmo ako treba, ali da se izborimo za prava građana."

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori