Živković: Vučić da objasni građanima zašto Srbiji preti agresija NATO pakta

Živković: Vučić da objasni građanima zašto Srbiji preti agresija NATO pakta

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da je budžet za 2003. godinu, kada je on bio premijer, poslat na usvajanje, ali ga naredni saziv Parlamenta nije razmatrao, kako ne bi bilo reči o tome da niko nikada nije to učinio. 

Kako je istakao, iduće nedelje će na dnevnom redu zasedanja biti pitanja odbrane i bezbednosti države, te je od suštinske važnosti reći da su sve nedavne nabavke oružja učinjene bez ikakvog plana, tako što "neki Vučić kucne u helikopter i kaže da je to dobro". 
 
"Treba prvo definisati ko su nam potencijalni neprijatelji i odakle vreba opasnost. U predloženom tekstu Strategije odbrane piše da postoji opasnost od oružane agresije na Srbiju. Ako uzmemo u obzir da je Srbija okružena državama NATO pakta, zaključuje se da državni vrh ne isključuje mogućnost agresije NATO pakta na Srbiju. Moje je pitanje kako to može da se desi kad nas predsednik ubeđuje da su nam svi prijatelji i svi nas poštuju. Šta to radi politički vrh države kad nas dovodi do toga da nas možda napadne NATO. Jednom nas je napao i za tu agresiju nemam nikakvog opravdanja, ali pitam sada politički vrh ove države, Vučić Aleksandra koji se lažno predstavlja kao vrhovni komandant, a ta funkcija ne postoji, da kaže građanima zašto mi strahujemo od napada NATO pakta", podvukao je Živković.
 
Lider NOVE je u nastavku dodao i da je počela izgradnja tzv. Moravskog digitalnog koridora, što je nešto što ne postoji nigde u svetu niti će postojati.
 
"Panoi za obaveštavanje na auto-putevima već postoje i to na onim putevima koje je još Tito gradio. Digitalno ne postoji. Taj Moravski koridor košta 745 miliona evra, znači da će za par godina gradnje doći i do milijarde. To je najskuplji auto-put u ravnici u istoriji čovečanstva. Ugovor o izgradnji je potpisan sa firmama iz SAD i Turske, sa kojima sam imao prilike da razgovaram još 2003. godine i ono što je tada bila činjenica, a i danas je, da te dve firme, koje su u sestrinskom odnosu, ne učestvuju ni u kakvim tenderima. Kako se onda dogodilo da samo u Srbiji učestvuju na tenderu? Kako niko drugi osim njih nije učestvovao, a cena po kilometru je ispala tri puta veća nego 2003. To je mnogo sumnjivo", ukazao je on.
 
Živković je naveo i da će, ako ne zbog Krušika, afere Helikopter ili nečeg trećeg, Vučić, Zorana Mihajlović, Ana Brnabić, Zoran Babić i još neki oko njih biti osuđeni na kaznu zatvora upravo zbog pomenutog "digitalnog Koridora".
 
"Od Vučića tražim odmah da smeni Sinišu Malog, jer je odlukom Senata BU dokazani lopov. Ukrao je doktorat. Tačno je i da bez osnovne škole može da bude ministar, ali ne može da laže i krađe. Konačno, prekosutra nadležni pravosudni organi odlučuju o pritvoru uzbunjivača iz Krušika. Pozivam ih da odrede pritvor Vučiću, ocu i sinu Stefanoviću i bivšem direktoru Krušika, protiv kojih sam na osnovu iskaza Aleksandra Obradovića podneo krivičnu prijavu, a njemu pritvor ukinu. On posle ovoga što se desilo treba da bude oslobođen i da u najkraćem budućem roku bude izabran za direktora Krušika, jer onaj ko je otkrio najveću prevaru u tom poslovanju u istoriji to i zaslužuje", zaključio je on.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close