Živković: Vučić odmah da podnese ostavku, a Srbiju da povede zdrava, normalna osoba

Živković: Vučić odmah da podnese ostavku, a Srbiju da povede zdrava, normalna osoba

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da bi bilo normalno da imamo normalan Parlament, sa normalnim sastavom, kako bi o budžetu moglo i normalno da se diskutuje.

Istakavši da je odlučio da ne prisustvuje sednici, Živković je dodao da je na 28 strana podneo amandmane, a da je osnovna ideja bolja raspodela novca u budžetu.
 
"Vlada je prihvatila nekoliko stvari iz amandmana koje sam podneo prošle godine, i to u dinar kao što je glasio moj predlog. I dalje je ogroman iznos novca u jednoj crnoj zoni koja se zove Usluge po ugovoru, a sa 49 milijardi je iznos povećan na 57 milijardi. Veći deo mojih amandmana se odnosi na to da se iz te tamne zone prebaci novac u zdravstvo, sanaciju od poplava, kulturu, podsticaj razvoja preduzetništva kod mladih i žena, lečenje od retkih bolesti. Interesantno je da nema stavke usmerene na izgradnju gondole, nadam se da je gram pameti ipak pao na neku glavu SNS-a i da su shvatili da je to kriminalna radnja protiv estetike i urbanizma. Za izgradnju novog mosta preko Save je predviđeno milion dinara, što nije dovoljno ni za idejni plan, pa se nadam da se i od toga odustalo", naveo je on.
 
Sa druge strane podvukao je da je u Ministarstvu finansija formirana Uprava za igre na sreću, upitavši ko se to u Vladi Srbije igra, i da li se igra na sreću, ili igra ruski rulet, na šta i podseća politika aktuelne vlasti.
 
"Ovo je predizborni budžet koji za cilj ima da na teret privatnog sektora poveća plate u javnom sektoru. Najveće povećanje je u policiji, što znači da Vučić od njih očekuje najveću poslušnost, jer većina građana Srbije ima mobilni telefon, koji je označen kao sredstvo atentata na predsednika, pa da se spreče zloupotrebe istog. Nije nam rečeno šta se tačno desilo sa predsednikom države, a građani moraju da budu precizno obavešteni o njegovom zdravlju. Ako se od kardiovaskularnih problema oporavio za vikend, pa se valjao po podu kabineta sa psom, onda je to još veći problem. Očigledno je u pitanju titoizacija. Ime psa je Pako, vrlo je čudno da mu patrijarh da takvo ime. Možda je u pitanju Pak'o, pa se Vučić igra paklom. On je rekao da je hronično bolestan, drago mi je sto je potvrdio ono što ja govorim godinama, da mu je dijagnoza, koju sam čuo od psihijatara, F20.0. Ali koja god da je u pitanju bolest, ja Vučića zbog njegovog, ali i zdravlja politike i Srbije, pozivam da odmah podnese ostavku, a Srbija može da izabere novog predsednika, kao i novi sastav Parlamenta, skupština opština i gradova Srbije, i to nakon usvajanja mog predloga o obaveznom lekarskom uverenju za kandidate za poslanike, ministre i predsednika države. To je već praksa u 10 zemalja EU. Da nam se ne bi ponovo dešavalo da imamo hronično bolesnog predsednika ili ministre sa tri pojavna oblika, pozivam da se usvoji taj predlog zakona, pa da se politikom bave zdravi ljudi koji donose odluke na korist zdrave, normalne Srbije, Srbije koju će poštovati ceo svet", zaključio je lider NOVE.
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close