Živković: Vučić protivustavno, protivzakonito, ludo i blesavo pregovara o KiM

Živković: Vučić protivustavno, protivzakonito, ludo i blesavo pregovara o KiM

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas da je, iako je imao dilemu da li da prisustvuje sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji, poštujući Sporazum sa narodom odlučio da ostane van sale, uz isticanje važnosti teme o kojoj će danas biti rasprave.

„Moje mišljenje je da je ovo posebna situacija i da je trebalo ući u Parlament, a da je to što Vučić dolazi da govori o Kosovu naša pobeda, a ne njegova dobra volja. I dalje mislim da bi veći efekat bio da smo prisustvovali sednici, ali sam odustao iz solidarnosti sa kolegama iz opozicije. Ali zato ću ponoviti pitanje ko je ovlastio Aleksandra Vučića da pregovara o budućnosti KiM. Politiku utvrđuje i vodi Vlada Srbije, kao što stoji u Ustavu, ona može da formalno u pisanoj formi ovlasti nekoga ko će voditi te razgovore. Ja to ovlašćenje nisam video ni u jednom broju Službenog glasnika. Dakle, Vučić pregovara protivzakonito i protivustavno i tako ga posmatra i druga strana – Priština, Brisel ili neki treći grad. Da li je Vlada usvojila neki papir, platformu za razgovor sa prištinskim Albancima? Nije. Pozivanje da to piše u preambuli Ustava je neozbiljno. To znači i da Vučićevi stavovi proizilaze ni iz čega“, poručio je Živković na konferenciji za medije u holu Doma Narodne skupštine.

On se u nastavku zapitao da li iz svega navedenog znači da „građani i poslanici treba tek tako da veruju da će Vučić, koji je nedavno rekao da će se praviti lud i blesav, pregovarati za dobro Srbije“. Podsetivši da tamo gde su u prošlosti Srbe i srpske interese branili Vučić, Šešelj i njima slični, Srba više nema, Živković je pitao i šta.su dobro pregovori doneli Srbima sa Kosova.

Da li su ti pregovori sačuvali život Olivera Ivanovića ili je on ubijen zajedničkom akcijom srpskih i prištinskih vlasti, kako govore neki bezbednosni izvori? Zašto su u Haradinajevoj vladi i dalje ljudi iz Srpske liste na pozicijama gde imaju zaduženja i primaju platu, a kako se brinu za Srbe sa Kosova pitajte porodicu Olivera Ivanovića. Ko švercuje srpsku robu na Kosovo od kad je uvedena taksa od 100 odsto? Ono što govore službe je da iz Beograda to radi „nešto kao Asomakum“, kao i sa prištinske strane. Pitam Vučića da danas kaže da ni on ni onaj Radojičić ne znaju ko danas švercuje srpsku robu na Kosovo“, podvukao je lider NOVE.

Na optužbe da opozicija nema ideju šta da se radi, odgovara da će prva tačka platforme Nove stranke za razgovore sa kosovskim Albancima o budućnosti teritorije KiM biti da beogradsku stranu predstavlja neko ko nije lud i blesav, ko nije iselio Srbe svuda gde se nekada borio za njihove interese i opstanak, neko ko nema direktne veze sa kriminalom u Srbiji i okruženju.

Prvi korak ka tome je da se ova vlast na izborima pošalje u poraz, a onda i tamo gde im je mesto. Već sam rekao da Padinska skela ima tri opcije, pa neka biraju jednu od njih. Vučić živi u situaciji koja nije normalna, on može da laže svoje birače samo kad je neki veliki problem, a kad ga nema, mora da ga napravi. Zato ovaj bojkot treba da bude poslednji tas na vagi da narod u Srbiji razmisli da li je spreman da o budućnosti njihove dece odlučuje čovek koji je obećao da će se praviti lud i blesav, što je činio i ranije“, zaključio je Živković.

Kompletan snimak konferencije za medije predsednika Nove stranke i narodnog poslanika Zorana Živkovića možete pogledati na linku u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=QS5H7h5Iesc

 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close