Živković: Vučić se kao radikal hvalio velikom Srbijom, a sad svim "najvećim u istoriji"

Živković: Vučić se kao radikal hvalio velikom Srbijom, a sad svim “najvećim u istoriji”

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković poručio je danas, na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine, da, pošto je Vučiću dosta slušanja primedbi i dosetki o Stefanoviću i poziva da se podnese krivična prijava, on lično istu podneo zbog udruženja sa namerom da se finansijski ošteti Krušik. 

Istakavši da pozdravlja hrabrost nadležne sudije koja je ukinula pritvor uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, pozvao je na hrabrost da se istraži kriminal u Krušiku od strane klana Stefanović i Vučića. 
 
"Srbija ne prodaje oružje, već municiju i to je dramatična razlika. Očekujem ili od Vučića da sazna ili od nadležnog tužioca i gospođe Dolovac da obaveste srpsku javnost šta je sa krivičnom prijavom koju sam ja podneo pre skoro dva meseca. Imamo takođe informaciju da je Mali izbrisao doktorat sa sajta Ministarstva, te na isto apelujem da učini i Stefanović, a od Brnabićke tražim da obojicu smeni. Od građana očekujem, ako se ostvare uslovi, da na sledećim izborima izbriše ceo klan Vučić, sa svim njihovim kriminalom", istakao je lider Nove stranke. 
 
Živković je u nastavku podvukao da u Strategiji bezbednosti stoji da nije isključena oružana agresija na Srbiju, iz čega se zaključuje da je pomenuto moguće jedino od strane NATO pakta, čijim smo državama-članicama okruženi. Dodao je i da građani zaslužuju objašnjenje kako je moguće da budemo napadnuti, da bismo znali kako da se spremimo, pa možda i ponovo "pobedimo" NATO, kao što smo to učinili 1999. godine.
 
"Kao što je velika Srbija bila igračka za radikala Vučića, tako je i sada sve veliko čime se hvali u Srbiji. Pre nedelju dana svečano je otvorena izgradnja Moravskog digitalnog koridora, gde se javilo pitanje šta je to u njemu digitalno. Analogno i očigledno je da su tog dana završeni radovi, kad je Vučić bio tamo i sklonjena bina, jer se od tada ništa nije desilo, što govori o tome kakve su "velike investicije" o kojima on priča. Dokaz tome je da ponovo kasne roditeljski i dečiji dodaci. U hrpi pohvala kako nam ide najbolje u istoriji, najugroženiji segment stanovništva mora nedeljama i mesecima da čeka na ono što im je zakonsko pravo. Bojim se da to liči na vreme nakon 90-tih i zato se nadam da ćemo skupiti dovoljno odlučnosti i pameti da stavimo tačku na propadanje Srbije", naveo je Živković.
 
Ima i pametnih stvari koje se rade, ukazao je on, a jedna od njih je Deklaracija o zaštiti životne sredine u Zrenjaninu koju je napisao Gradski odbor NOVE Zrenjanin.
 
"Kao što znate tamo nema vode za piće, aerozagađenje je nemerljivo, prave se fabrike koje su novi nivo zagađenja... Pozivam sve u Srbiji da urade nešto slično i da to bude jedan od njihovih programa za izbore na koje treba izaći na proleće, ako se za to stvore minimalni uslovi", zaključio je on.
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close