Živković: Vučić vlast zasniva na stvaranju problema i predstavljanju sebe kao spasioca

Živković: Vučić vlast zasniva na stvaranju problema i predstavljanju sebe kao spasioca

Predsednik Nove stranke Zoran Živković objasnio je da je nedavna akcija ROSU na severu Kosova još jedna farsa koju Vučić sprovodi sa svojim koalicionim partnerima iz Prištine, kao i da je sve bila jedino dobro izrežirana predstava.

Podsetivši da je i sam Vučić priznao da je o svemu bio obavešten još pre dve nedelje, Živković je, gostujući u emisiji "Autoritet" na YouTube kanalu Srpski kolektiv, istakao i da se njegova vlast i zasniva i opstaje jedino na stvaranju hroničnih problema, u kojima bi samozvani predsednik države potom bio prikazan kao "spasilac Srba i srpstva".

"Dogovorili su se da ponovo "malo naprave gužvu", jer i Vučić u Beogradu i Tači i Haradinaj u Prištini opstaju na vlasti i imaju visok rejting samo kada je neki problem. Zato i rade na tome da problemi budu stalni, postanu hronični. Kada bi se desilo nešto normalno u Srbiji, onda bi se videlo da Vučićeva vlast laže o ekonomskom napretku, da laže o vladavini prava, jer to skoro uopšte ne postoji, o ugledu i značaju Srbije u svetu - to smo videli u Parizu pre par meseci... Pa bi onda ljudi rekli: "Hajde da menjamo nešto". A ovako je Vučić za jedan deo populacije jako interesantan kao neko ko će "da spasi Srbiju". Pa sad spašava Srbe na severu Kosova tako što su situacije napete, što upada ROSU... Vučić je o tome dobio informaciju pre 2 nedelje, čak su mu rekli i koliko će biti policajaca. To su mu rekli njegovi prijatelji iz Prištine, a to je potvrdio u šef vojnih snaga KFOR-a na Kosovu", poručuje lider NOVE.

Živković je podsetio da je potom na severu KiM organizovan skup Vučićevih "Zelja, Velja, Radoičića i ostalih koji se slikaju samo za dosije" da navodno spreče kosovsku policiju, što je nemoguće.

"Onda je i prištinska strana to iskoristila da pokaže svoje snage i "ko je gazda na Kosovu", pa su i maltretirali ljude, na sreću bez žrtava. U svakom slučaju to je jedna provincijska, operetska predstava gde su Haradinaj i Tači ponovo pokazali "ko je gazda Kosova", a Vučić ponovo bio u poziciji nekoga ko brani srpstvo. A da podsetim - svuda gde je Vučić branio Srbe, tamo Srba više nema", zaključio je on.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u emisiji "Autoritet" možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close