Živković: Vučićev Izveštaj o Kosovu i Metohiji jedno veliko ništa na 82 stranice

Živković: Vučićev Izveštaj o Kosovu i Metohiji jedno veliko ništa na 82 stranice

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran u izjavi za Talas ocenio je sadržaj Izveštaja o KiM kao „jedno veliko ništa na 82 stranice“ i dodao da je najavljena sednica posledica toga što je opozicija tražila pisani izveštaj:

„Naravno da taj tekst koji je ponuđen ne može da bude primljen kao ozbiljan pisani izveštaj, pre svega jer nema ničega o ciljevima razgovora sa Albancima, o toku tih razgovora, o stvarima koje su ostvarene i onima koje nisu. Naprotiv, samo je hronološki nanizano šta se sve dešavalo, što je do sada već bilo poznato javnosti, a s druge strane nije davalo nikakvu suštinsku sliku o tome šta se zaista dešava.“

Živković je podelio i jedan detalj iz Izveštaja:

„U izveštaju o velikim uspesima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja, da podsetim, nije osnovana dolaskom Vučića nego još 2003. godine, jedan od navedenih uspeha je to što se redovno održava bazen koji je izgrađen u školi u Goraždevcu. Bazen je izgrađen 2005. godine, nažalost posle mog obećanja ljudima iz Goraždevca da ćemo izgraditi bazen da se deca ne bi kupala pored reke. To se desilo neposredno nakon što je dvoje dece ubijeno na reci.

Takve stvari su, između ostalog, u Izveštaju – to nema nikakve veze sa planom za Kosovo, nikakve veze sa strategijom, sa bilo čime što bi trebalo da bude jedan državni, strateški dokument, i platforma za rešavanje krize na Kosovu i Metohiji“, zaključuje Živković.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close