Živković Vučiću posle protesta u subotu: Dođi, junače, na binu, da vidimo taj dijalog!

Živković Vučiću posle protesta u subotu: Dođi, junače, na binu, da vidimo taj dijalog!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković osvrnuo se na protest #1od5miliona, održan protekle subote u Beogradu, istakavši da su mu se, zbog iskustva u učestvovanju i organizovanju nekoliko stotina takvih skupova, utisci odmah složili, te da je to nesumnjivo bilo najveće okupljanje takvog karaktera posle Petog oktobra.

Živković je, gostujući u jutarnjem programu televizije Naša, podvukao da je njegova procena da je bilo 35.000-36.000 ljudi, što je lično ocenio pogledom sa bine, ali i na osnovu fotografija napravljenih dronom.

"Manje brojke su laži, to su mi čak rekli i neki policajci koje poznajem. Naravno da su neki doktor Nebojša iz Beograda, čiji otac ide okolo sa 300.000 evra u rancu i pomaže ljudima koje ne zna, i neke Hrkalovićke, da ne pričamo o tri Vulina i onome što se predstavlja kao predsednik Srbije, prebrojali prvo 3.000, pa 7.000. Možda da sledeći put odemo mi kod njih, pa da nas stvarno prebroje. Zadovoljan sam odzivom ljudi, koji su došli bez plaćanja, već svojom voljom, pogotovo kad se uzmu u obzir sve opstrukcije i vremenski uslovi. Naravno da će Vučićev skup biti veći, jer će ljudi doći silom i ucenom. Nema smisla praviti bilo kakvo nasilje, jer to nije na korist ni opozicije ni Srbije. Pokazali smo sada u subotu da to možemo", naveo je lider NOVE. 

Ponovivši da se Nova stranka zalaže za normalnu državu, koja u Evropi 21. veka ne podrazumeva nasilje, Živković je podvukao da će ona nastaviti sa svojom borbom i u njoj koristiti sva legitimna, nenasilna sredstva.

"Vlast se uplašila, i sam Vučić je rekao da je gledao iza zavese. Da je poslao nekog potrčka da pita da li može da se obrati na bini, odgovor bi bio: "Da, dođi junače!" Evo ja ga pozivam da pusti nekoga od nas da govori na mitingu koji sad u petak on organizuje, ili da dođe kod nas sledeće subote, pa da vidimo taj dijalog", zaključio je predsednik Nove stranke.

Kompletan snimak gostovanja Zorana Živkovića u emisiji "Uz jutarnju kafu" TV Naša možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close