Živković za Al Jazeera: Protiv bolesnika u politici se bori, on se ne bojkotuje

Živković za Al Jazeera: Protiv bolesnika u politici se bori, on se ne bojkotuje

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je sinoć, gostujući u emisiji "Kontrasti" televizije Al Jazeera, da je predlog o sniženju cenzusa još nezvaničan, te da za ozbiljnu opoziciju to uopšte nije tema.

Kako je naveo, treba menjati izborni sistem u Srbiji, i Nova stranka to već obuhvata u svom programu, ali to se ne radi tri meseca pred izbore, već je samo "bačena koska".
 
"Treba menjati opšte izborne uslove. Stanje je katastrofalno. Krušik, Jovanjica, Helikopter, Slina otima, Mali krade, zagađenje, kasne dečiji dodaci, uvozimo hleb... A na čelu imamo čoveka koji je bolesnik, ne samo u političkom smislu. O tome se razmišlja kada su izbori, a ne koliki je cenzus. Što se bojkota tiče, već godinu dana od kolega koji ga predlažu nemam odgovor šta radimo sutradan i kako to rešava stanje u Srbiji. Odgovori su na nivou praznoverja. Nikada i nigde bojkot nije doneo rezultate. Treba da se borimo protiv ovoga. Nije još kasno. Zato i pozivam kolege iz opozicije da ponovo sednemo, razgovaramo i izađemo na izbore, pa da vidimo kako će onda da izgledaju Vučić i ovi oko njega. Mi sada možemo da osvojimo 10-12 gradova i opština u Srbiji, 5-6 opština u Beogradu koje su jake kao simbol, da uđemo u Parlament kao cela opozicija u dve kolone, sa 50 jakih poslanika. Mora da bude borba, a ne bežanje u trnje ili podrum. Svaki dan treba ukazivati na svaku Vučićevu grešku i ukazivati kako to može da se popravi da bismo bili normalna zemlja u Evropi 21. veka", objasnio je Živković.
 
Lider NOVE je u nastavku podvukao i da opozicija nigde na svetu ne daje legitimitet vlasti, već u našem slučaju to rade velike sile, kao i da je najvažnija uloga opozicije kontrola izbora i hvatanje Vučića u krađi.
 
"Što duže traje kampanja, bolje je za one koji izlaze na izbore, jer mogu da koriste ono malo pristupa medijima tada. Važno je da, ako se bavite politikom, da li sebe stavljate u poziciju vrača i predviđate da će se desiti nešto što se nikad nije desilo ili ćete se boriti i kad je teško i kad je lako, i kad ste vlast i kad ste opozicija. Naravno, ponavljam, Nova stranka će odluku o učešću na izborima doneti na svojoj Konferenciji, 24 časa nakon što oni budu raspisani", zaključio je on.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u emisiji "Kontrasti" možete pogledati na linku u nastavku:
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close