Živković za Danas: Odbegli kriminalci su pravo društvo za srpsku vlast

Živković za Danas: Odbegli kriminalci su pravo društvo za srpsku vlast

Komentarišući odluku Vlade Srbije da dodeli državljanstvo bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šunavatri, koja je u svojoj zemlji osuđena na 5 godina zatvora zbog korupcije, lider Nove stranke Zoran Živković podseća da ovo nije prvi put da aktuelna vlast pruža utočište osumnjičenim i osuđeni kriminalcima iz stranih zemalja.
 
"Ima još dosta primera odbleglih kriminalaca koje ova vlast štiti. Verujem da su oni adekvatno društvo za srpsku vlast, naša Vlada pokazuje da ima puno razumevanje za takve ljude i verovatno očekuje da im usluga bude izvraćena kada oni budu progonjeni iz Srbije, a puno je razloga za to. Takve odluke štete kredibilitetu Srbije pred ostatkom sveta", zaključuje Živković za dnevni list Danas.
 
On dodaje i da nema opravdanih razloga zašto bi se pružilo utočište odbegloj premijerki sem novca "koji naravno ne ide u državnu kasu, već Vučiću i njegovoj ekipi".
 
Živković je podsetio na afere sa odbeglim bugarskim biznismenom koji je na crvenoj poternici Interpola Cvetanom Vasilevim, rumunskim biznismenom i političarom Sebastianom Gicom, bivšiž rumunskim premijerom Viktorom Pontom...
 
"A tako je i investitor projekta "Beograd na vodi" Mohamed Alabar dobio srpski pasoš, ali i dozvolu za nošenje oružja. Pitanje je šta će njemu to", ukazuje Živković.
 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close