Živković za Danas: Vučić prisluškivan zbog kontakata sa podzemljem

Živković za Danas: Vučić prisluškivan zbog kontakata sa podzemljem

Tvrdnju ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović da je komunikacija Aleksandra Vučića bila pod nadzorom obaveštajnih poslova delimično je za dnevni list Danas potvrdio bivši premijer Srbije i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

"Aleksandar Vučić je bio pod merama Bezbednosno-informativne agencije za vreme policijske akcije Sablja. On je u sklopu prethodne obrade u više navrata "hvatan" u komunikaciji sa pojedincima iz beogradskog podzemlja. Te informacije Stefanović je mogao da dobije od direktora BIA Bratislava Gašića", kazao je Živković.
 
Prema njegovim rečima, devedesetih godina je celokupna opozicija bila na merama službe. 
 
 
"Ja sam od 1996. bio na merama po nalogu Jovice Stanišića. Mene su nadzirali pod izgovorom ekstremizma i terorizma, kao i Vuka Draškovića. Opravdanje za nadziranje Zorana Đinđića im je bilo da se sumnja da je član nemačke obaveštajne službe, a Koštunicu su sumnjičili da radi za američku službu", navodi Živković.
 
 
Upitan da li smatra da su političari opozicije danas "interesantni" obaveštajnih službama, lider Nove stranke odgovara potvrdno.
 
"BIA sasvim sigurno prisluškuje političare opozicije. Poprilično sam siguran da se to čini mimo zakonske procedure. Pouzdano znam da sam ja pod merama", ističe Živković. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close