Živković za Dnevnik sarajevske TV1: Po uzoru na EU osigurati mir i saradnju u regionu

Živković za Dnevnik sarajevske TV1: Po uzoru na EU osigurati mir i saradnju u regionu

Predsednik Nove stranke Zoran Živković bio je gost Dnevnika sarajevske TV1 za koji je, konstatujući da u regionu ponovo jačaju desne snage koje pale vatru nacionalizma, poručio da je naš zadatak da se ugledamo na EU kako bismo osigurali mir i saradnju u budućnosti

"Ponovo neki političari lažu građane, a neki građani u te laži veruju i dolazimo u situaciju da svaka saradnja postaje komplikovana. Samo treba da se ugledamo na onaj pametni deo sveta. Ako ne znate ko je pametan, pogledajte kako živi. To su oni koji žive normalno, mirno, bogato, recimo EU. Oni se ne svađaju, ratovali su međusobno nekoliko puta, ali u poslednjih 50 godina nemaju nikakav problem da dobro sarađuju. Mislim da je to recept i za naš region", objasnio je Živković.

Na pitanje nove krize koja je zahvatila KiM, nakon odluke Prištine da na robu iz Srbije i BiH uvede takse od 100 odsto, lider NOVE istakao je da ne samo taj problem, već i sve odnose pod hitno treba rešiti.

"Treba stvoriti takve uslove da se ljudi ne plaše za svoj i život svoje dece, za budućnost svoje porodice, firme, rada... Što se mene tiče, status će biti posledica toga kakav nivo standarda bude ostvaren", podvukao je on.

A da li će se na političkoj sceni Srbiji pojaviti novi Zoran Đinđić, Živković odlučno poručuje - ne.

"Ako se udružimo, moći ćemo da nastavimo ono što je Zoran započeo sa svojim saradnicima. Moja privilegija je što sam bio jedan od njih. Taj gubitak je ogroman i ja se nadam da 5. oktobar neće biti nužna pojava ponovo, već da postoje drugi načini da se dođe do normalnog života. To su mirni, demokratski izbori, ali u Srbiji danas za njih nema uslova, jer aktuelna vlast na isti način kao Milošević igra prljavu, crnu igru. Nadam da će se dozvati pameti i omogućiti normalne izbore i medijski pristup, što bi bio lek da ne bude novog 5. oktobra. A ako za to ne bude uslova, moramo naći način da Srbija pomnovo postane normalna, demokratska država", zaključio je predsednik Nove stranke.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close