Živković za Insajder: Opozicija da prestane sa "after parti" manifestacijama

Živković za Insajder: Opozicija da prestane sa “after parti” manifestacijama

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je u razgovoru za Insajder da nije prisustvovao sinoćnjem skupu opozicije na Trgu republike jer je skup „sazvan ad hoc bez ideje, programa i cilja“.

- Mi možemo da šetamo svaki dan, ali to nema nikakve veze s ozbiljnom političkom borbom. Ako je smisao okupljanja opozicije protivljenje Vučićevoj inauguraciji, onda je trebalo protestovati u trenutku njenog dešavanja, a to je bilo između 10 i 12 sati, kada je Nova stranka i bila na ulici zajedno sa pripadnicima protesta „Protiv diktature“ - ocenjuje Živković, uz opasku da su na skupu opozicije bili prisutni oni, među kojima je „jedan napravio Vučiću stranku, drugi mu je služio, a treći deli njegove stavove“.

Na  pitanje Insajdera da li iz činjenice da se nije sinoć pridružio opoziciji, treba čitati i nespremnost na buduću saradnju na, na primer, beogradskim izborima, Živković je odgovorio da je spreman na saradnju, ali da ozbiljna saradnja podrazumeva jasno definisan plan, ciljeve, dinamiku, a ne „slikanje u belim košuljama sa zavrnutim rukavima uz grljenje“.

- Nova stranka je lakmus aktivnog opozicionog delovanja. Neskriveno smo protiv režima i naši programski ciljevi su kristalno jasni - kaže Živković.

Odgovarajući na pitanje da li se Nova stranka i Jankovićev pokret distanciraju jedni od drugih, Živković je kazao da Saša Janković ne spada u grupu ljudi koja „javno ili tajno sarađuje sa Vučićem“, ali kako je rekao, Janković je prvo rekao da vidi Novu stranku u svom pokretu, a potom, da u pokretu nema mesta za političke stranke.

- U tom smislu njegov stav nije jasan, ali sam siguran da ćemo razgovarati - kaže Živković.

Na naše pitanje u kojoj je meri moguća saradnja opozicije na izborima za grad Beograd, predsednik Nove stranke odgovorio je da je zajednički nastup opozicije na beogradskim izborima „neophodnost jer su izbori za Grad Beograd jedna od retkih šansi da se počne sa promenom režima u zemlji“.

- Ali da bi do saradnje došlo treba da prestanemo sa besmislenim izjavama i „after parti“ manifestacijama i konkretno definišemo jasne i precizne ciljeve - kaže Živković uz opasku da „ne vidi Novu stranku u savezu sa Dverima ili sa Jeremićem jer mera saradnje moraju biti ideološki, a ne lični stavovi“.

 

Preuzeto sa: Insajder

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close