Živković za Intervju nedelje: Protesti u Beogradu oživeli energiju borbe 90-tih

Živković za Intervju nedelje: Protesti u Beogradu oživeli energiju borbe 90-tih

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković ponovio je uverenje da predlozi o bojkotu zasedanja Parlamenta od strane opozicije nisu rešenje, kao i da ne bi doneli ni do kakvih rezultata, već su, naprotiv, upravo ono što vladajuća većina i priželjkuje.

Istakavši činjenicu da jedan Marijan Rističević predstavlja glasnogovornika većine u Skupštini, te najpametnijeg i najkreativnijeg među njima, što dovoljno govori o vlasti, Živković je, gostujući u emisiji “Intervju nedelje” na Internet televiziji Teslavizija, podvukao da je na poslednjem zasedanju opozicija pokazala kako se treba aktivno boriti za interes građana.

“Opozicija se opstruiše na različite načine. Predlažu stotine amandmana, pa ih povuku i ne glasaju za njih, što nije opravdanje delu opozicije koji beži od sednica. Naprotiv, na poslednjem zasedanju Parlamenta su me malo poslušali, pa smo dva dana skoro svi bili tu, a oni su poludeli od nas. Ne zato što smo bili vulgarni, već zato što smo govorili činjenice. To je put kojim treba ići i dalje”, objasnio je lider NOVE.

Osvrnuvši se na proteste održane u Beogradu protekle tri subote, on je podvukao da su ulične demonstracije deo demokratskog miljea koji postoji i u njarazvijenijim državama sveta.

“Oni predstavljaju oživljavanje te energije koju smo imali 90-tih godina. To nije rulja koja se skupi, naprotiv, to je prava građanska elita, to su aktivni intelektualci, aktivni građani. Ako se zavučete u svoj podrum, možete 100 puta da budete doktor nauka, vi ste nebitan za jedno društvo”, zaključio je Živković.

Kompletan snimak gostovanja u emisiji “Intervju nedelje” možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close