Živković za Južne vesti: Posvađao sam se sa svakim ko se usudio da poredi Đinđića i Vučića

Živković za Južne vesti: Posvađao sam se sa svakim ko se usudio da poredi Đinđića i Vučića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas da među ljudima u opoziciji ima i onih koji su preživeli Miloševića, koji je, kako navodi, za razliku od Vučića, bio lud ali i hrabar, i ubijao političke protivnike, te zasigurno neće ostati nemi na pretnje koje poslednjih dana dolaze od strane aktuelnog režima, niti biti pokretne lutke i mete.

Kako je istakao, gostujući u emisiji "15 minuta" portala Južne vesti, bojkot ima smisla, ali jedino ako ne predstavlja bežanje sa ringa.
 
"Zato mi se ne sviđa pasivni bojkot, koji je, nažalost, prisutan kod većine kolega iz opozicije, ali ni ne mislim da je vreme da pričamo o bojkotu sledećih izbora. Drugo je borba za izborne uslove, ona mora biti svakodnevna i permanentna. Loše je da opozicija troši svoj vrlo skučeni medijski prostor na nadgornjavanje o temi bojkota, a posebno je loše misliti da, ako neko danas ne kaže - bojkot, on radi za Vučića. Mislim da opozicija treba da intenzivira sastanke i da onda od 1. septembra nateramo Vučića da stvori normalno stanje u medijima i da rezultati izbora ne budu pod sumnjom", objasnio je lider NOVE.
 
Živković je u nastavku dodao i da bi veliki korak napred bio kada bi Vučić zaista pozvao OEBS da kontroliše izbore, i to ne onaj deo koji on odredi, već izbore u celini. Kako je objasnio, za bojkot je potrebno mnogo više medijskog prostora, novca, energije i ljudi nego za nastup na izborima.
 
"Ako moje kolege iz opozicije misle da Vučića treba srušiti tek na predsedničkim izborima, koji su za 3 godine, ja ih onda smatram njegovim saradnicima. Početak Vučićevog kraja može biti mart sledeće godine, ali samo ako mi počnemo ozbiljno da radimo svoj posao. I 5. oktobar je bio posledica pobede na izborima, a ne samo ulice", naveo je on. 
 

Živković navodi da se posvađao sa svakim ko kaže da su Aleksandar Vučić i Zoran Đinđić politički slični, a i dodaje da se gadi takvog zaključka. Za one koji prave to poređenje kaže da ili nikad nisu videli Đinđića ili nemaju pojma šta Vučić radi.

 
"To što sad pričam, on to zavređuje. On je takva figura da niko ne može da se poredi sa njim. Naravno da je pravio greške, niko nije savršen, ali kad pogledate plus i minus u njegovom političkom delovanju od 1990. do 2003, neuporediv je sa bilo kim iz moderne srpke istorije. Gadim se nekoga ko da takav zaključak (da su slični), ma koliko neko bio blizak Zoranu, makar bio i deo njegovog užeg tima, porodice", naglašava Živković.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika NOVE Zorana Živkovića u emisiji "15 minuta" portala Južne vesti možete pogledati na linku u nastavku:
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close