Živković za KTV: Građani na izborima odlučuju o svojoj, a ne sudbini političara

Živković za KTV: Građani na izborima odlučuju o svojoj, a ne sudbini političara

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je da je politička scena u Srbiji polarizovana na pravu opoziciju, sa kojom sarađuje Nova stranka, i one koji se predstavljaju kao opozicija, koji se neprestano bore među sobom, a sarađuju na raznim nivoima sa vlasti Aleksandra Vučića.

Istakavši da ima tu nezgodu, ali i prednost što je po iskustvu, pa i godinama, u srpskoj politici viđao razne ljude u raznim situacijama, gde su se nekada ponašali pristojno, a nekada tako da se i sami stide, Živković je, gostujući u emisiji “Bez cenzure” zrenjaninske KTV, dodao da je ideja okupljanja prave, demokratske opozicije oko izbornih uslova neophodna, dok je predizborna koalicija nešto u čemu ne treba okupiti sve.

“Treba da se nastupi u dve kolone, jednoj koja je proevropska, demokratska, i drugoj koja misli da EU nije dobra opcija, već možda Rusija. Bilo bi neozbiljno da nastupimo zajedno pred biračima, a i u dve kolone bismo imali mogućnost da pređemo cenzus i odupremo se ovoj kriminalnoj vlasti. Opozicija treba da ima jasne ideje i ljude koji su svojim iskustvom, idejama i hrabrošću spremni da rade nešto dobro za svoj narod. Neophodno je promeniti vlast koja patološki laže svakog dana”, objasnio je lider NOVE..

Komentarišući mogućnost bojkota izbora, Živković je objasnio da se tome najviše raduju upravo Vučić, njegovi satrapi i dvorske lude.

“To će za njega biti savršeno, jer će reći da je sve bilo legalno i legitimno, napraviti još 2-3 lažne opozicione stranke i nastaviti da laže i urušava državu. Nije pitanje šta će biti sa političarima, već sa državom. Zato građani kad izađu na izbore moraju da shvate da ne odlučuju o sudbini političara, već o svojoj i sudbini svoje dece”, podvukao je Živković.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke u emisiji “Bez cenzure” možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close