Živković za KTV: Naš problem je Vučić, a njega nećemo pobediti bojkotom nego borbom

Živković za KTV: Naš problem je Vučić, a njega nećemo pobediti bojkotom nego borbom

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je da su građani suočeni sa primitivnim, bezobrazanim, kriminalizovanim, opasnim režimom, kao i da je Srbija ponovo jedna ružna država na mestu lepe zemlje čiji ljudi treba da žive normalno, kao i svi u Evropi u 21. veku.

Istakavši da nema primera u istoriji da je bojkot izbora bilo šta promenio, Živković je, u emisiji "Bez cenzure" zrenjaninske KTV, naveo i da bi bilo jako lepo da časno kažemo: "Bojkotujemo" i da Vučić u martu, ovakav kakav je, primitivan i sa dijagnozom, kaže: "Jao, šta sam ja to uradio", posrami se i raspiše izbore kao u Švajcarskoj.
 
"Ne, to se neće dogoditi. Najveći problem je što su se neke kolege iz opozicije već sad odlučile za bojkot. Nova stranka nije donela konačnu odluku, to ćemo uraditi kad izbori budu raspisani, tako se to uvek radilo, kad se vidi kakav je ambijent. Do tad se borimo za izborne uslove. Ako u bojkot ubeđujete građane, teško da ćete ih naterati posle da izađu na izbore", objasnio je on.
 
Dodajući da je Parlamenta izašao samo iz solidarnosti sa kolegama iz opozicije, lider NOVE je upitao šta se promenilo od kad se bojkotuju sednice.
 
"Bolje bi bilo da smo ostali svi u Parlamentu, da postoji 30 govornika koji će ozbiljno nastupati. Naš problem je Aleksandar Vučić i njegov bolesni režim, a za to su krivi oni koji nisu sproveli lustraciju. Treba da ga promenimo, a to nećemo moći bojkotom. Postoji bajka o privilegijama, kako ćemo na izbore da bismo sedeli u skupštinskom restoranu ili imali parking? To je uvreda na nivou Rističevića. Stanje u državi se ne rešava bojkotom, treba da se borimo svakog dana, a kad izbori budu raspisani, onda da sednemo ponovo i vidimo šta ćemo dalje", podvukao je on.
 
Živković je za kraj rekao i da je teško boriti se pod nepravednim uslovima, ali i da alternativa ne postoji, jer bežanje nije rešenje. Naveo je i da onaj ko veruje da je narodu dosta političara, ne treba da se bavi politikom.
 
"Svi smo politički odgovorni, u sprovođenju ciljeva dobrih za građane i napredak države neophodno je da se time bave oni koje nije sramota što se bave politikom", zaključio je on. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close