Živković za N1: Bežanjem u bojkot ne rešava se ništa, već borbom svakog dana!

Živković za N1: Bežanjem u bojkot ne rešava se ništa, već borbom svakog dana!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas, gostujući u emisiji "Dan uživo" na televiziji N1, da je mala pobeda opozicije koja je učestvovala u pregovorima u prisustvu evroparlamentaraca to što će izbori biti najkasnijeg roka, kako bi se dobilo više vremena da se za njih pripremimo i da se promeni atmosfera u društvu. 

Podvukavši da i građani imaju svoj deo odgovornosti i da, ako misle da ne valja stanje, protiv njega treba da se borimo, a ne da to bojkotujemo, Živković je naveo i da su mediji glavni problem. 
 
"Zakoni su uglavnom dobri, ali se ne sprovode kako treba. Opozicija se obraća svom delu biračkog tela, tako da to šta će Vučić da laže preko Pinka i Hepija ne menja ništa. U tih 45-60 dana otvorenih medija možemo da dopremo do ljudi. Ako sa građanima napravimo ozbiljan front za borbu, možemo da ponovimo ono što smo uradili 1996. i da to bude infrastruktura za pobedu na predsedničkim izborima koje ćemo Vučića naterati da raspiše 2021. godine. Bojkot ne proizvodi ništa, treba da se spremamo kao da izlazimo na izbore, pa ćemo da odlučimo kada oni budu raspisani. Pozivam kolege iz opozicije da još jednom razmisle o odluci o bojkotu i da za Novu godinu iznenadimo Vučića i poručimo mu da izlazimo na izbore. 
Borba, borba i borba svakog dana", objasnio je on.
 
Lider NOVE je u nastavku dodao i da će Nova stranka odluku o učešću na izborima doneti tek kada oni budu raspisani, kao što se oduvek i radilo, i kada se proceni kakva je atmosfera tada. Istakao je i da je minimum uslova to da u kampanji bude dovoljno prostora da opozicija predstavi ono što nudi građanima, kao i da vlasti poruči da će zbog svega kriminalnog što su radili ići u zatvor i da ih čeka Sablja 2.
 
"Inače građani svuda u svetu podignu pažnju prema politici tek kada izbori budu raspisani. Sve što je loše promeniće se kada se promeni vlast, a to se neće desiti tako što bojkotujete. Bojkot jeste opcija za Novu stranku, ali poslednja opcija. Dovoljno je učestvovati na izborima samo i da sprečite vlast da krade. Mi se borimo za izborne uslove, a odluku o nastupu na njima ćemo doneti kada budu raspisani, jer odluku doneti 6 meseci ranije i reći: "Bojkot" nije normalno i nije ozbiljno. Za šta postoje političke stranke ako se ne bore? Hajde da ponudimo građanima ono što ćemo raditi i sutradan posle bojkota, ako se za njega odlučimo. I tada moramo znati šta ćemo raditi, a ne da pobegnemo pod jastuk. Ja nisam izgubio od autoritarnog režima, oni su izgubili od Vučića i ne mogu oni biti mera vrednosti i određivati ko je prava opozicija, a ko ne", zaključio je Živković gostovanje na N1. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close