Živković za N1: Izborni uslovi se ne rešavaju bojkotom, već borbom za Srbiju

Živković za N1: Izborni uslovi se ne rešavaju bojkotom, već borbom za Srbiju

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je juče, gostujući u emisiji "Dan uživo" televizije N1, da je štrajk glađu legitimno sredstvo borbe, ali onda kada se dobro osmisli, isto kao i pobuna, jedino kada se završi, a ne samo najavljuje. 

Istakavši da je on štrajkovao glađu u Izbornoj komisiji u Nišu još 1996. godine, Živković je podsetio da su uslovi tada prihvaćeni, te da i u toj oblasti ima iskustva. Dodajući da je Vučić najgori vladar u modernoj srpskoj istoriji, kao i da se sve pogoršalo u vreme pandemije, lider NOVE je naveo da nema načina da se to promeni osim na izborima, ili pobunom, za koju ne veruje da ima volje. 
 
"Građani zajedno sa zdravom i dobro organizovanom opozicijom mogu, i to smo dokazali sa Miloševićem, da stvore uslove da Srbija, osim što je lepa zemlja, postane i dobra država. Opozicija nije jedna stranka niti Savez, a niko ne sumnja u opoziciono opredeljenje Nove stranke. Niko od nas nije nikada radio prljave poslove sa ovom vlasti niti bilo kojom ranije, za razliku od mnogih drugih. Ja imam poverenje u građane Srbije, jer na izborima oni odlučuju o svojoj, a ne sudbini političara. Ja sam siguran da postoji dovoljno građana Srbije koji će preuzeti tu odgovornost. Zato smo mi u NOVOJ od početka bili protiv bojkota. Ne postoji drugi način za promenu vlasti osim izbora, ali ako neko misli da, bez ogromnih žrtava, može to da uradi, ja mu želim sreću. Naš zadatak je da ponudimo dobra rešenja i programe. Građani su posvećeni izbornoj kampanji tek mesec dana pred izbore ili reaguju na osnovu svog predubeđenja. Zamislite Vučića kad bi mu u sredu neko rekao da cela opozicija ide na izbore? Skupili bismo potpise za par sati, imali kontrolore svuda... Zato ja pozivam kolege da u narednim danima prijatno iznenadimo građane Srbije, a neprijatno Vučića, i time napravimo prvi korak u njegovoj smeni. To bi dalo nadu da Srbija ne mora da bude ni sluđenost ni kokošinjac, već normalna, zdrava zemlja", jasan je Živković.
 
On je dodao da jedinstvo opozicije ima smisla samo ako to jedinstvo ima "gram mozga", kao i da bojkot nikada nigde nije promenio ništa. Istakavši da postoje patriote koje realno rade nešto da ova država postane bolja, Živković je podvukao da su principi isti i pre 200 godina, kao i danas, zbog čega NOVA neće promeniti mišljenje o izlasku na izbore, osim ako se pred same izbore ne pogorša zdravstvena situacija sa pandemijom i izlaskom na izbore ne ugrozi zdravlje građana Srbije.
 
"Ne verujem u podatke Kriznog štaba. Narod se opustio i u narednim danima ćemo videti da li to stvara već probleme, a od RIK-a i drugih tela hoću da vidim jasan scenario kako se glasa na dan izbora. Slažem se da su izborni uslovi skoro nikad gori, ali se to ne rešava bojkotom, već borbom, borbom za Srbiju. Ako cela opozicija izađe na ove izbore, Vučić sigurno pada 2022. ili još pre, a ako ostane ovako ili još gore, i 2024. godine ćemo imati isti problem kao i danas", zaključio je Živković. 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close