Živković za N1: Nije vreme za izbor za šefa opozicije, moramo se zajedno boriti protiv režima

Živković za N1: Nije vreme za izbor za šefa opozicije, moramo se zajedno boriti protiv režima

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je poziv Pokreta "1 od 5 miliona" da NOVA proglasi bojkot, inače će i oni izaći na predstojeće izbore, kao presedan. 

Gostujući u jutarnjem programu televizije N1, Živković je dodao i da je besmisleno da neko ko sebe predstavlja cvetom demokratije nekome preti, kao i da se nada da je njima jasno šta su hteli da kažu, jer srpskoj javnosti zasigurno nije. 
 
"Neka pitaju ponovo svog gazdu ili inspiratora da im objasni tekst koji im je dao da nauče, pa nisu dobro naučili, šta je time hteo da kaže. Ima više kandidata koji žele da obesmisle Srbiju, na prvom mestu Aleksandar Vučić, ali i Vuk Jeremić i Dragan Đilas. To što meni prebacuju da sam izdao volju naroda je uvreda najviše moguće vrste. Kada me optužuju da imam saradnju sa Vučićem, neka se sete da ne postoji fotografija na kojoj sam na manje od 30 metara od njega, a kamoli da sarađujemo. Svi su oni izgubili od Vučića 2012. i nikad nisu pobedili autokratu. Ja sam imao sreću da budem deo ekipe koja je organizovala i izvela i 1996. godinu, kada smo izašli na teške izborne uslove protiv Miloševića, uzeli mu 25 gradova i time mu nismo dali legitimitet, nego zadali šamar od kog nije mogao da se oporavi. A i 2000. dva puta sam bio deo iste ekipe koja je pobedila autoritarni režim u septembru i decembru", rekao je Živković u emisiji "Novi dan".
 
On je istakao da će Nova stranka odluku o izlasku na izbore doneti kad oni budu raspisani, jer se tada vidi konačno stanje. Šta ako Vučić raspiše vanredne predsedničke izbore?", pita se Živković i dodaje da u Srbiji nije vreme za izbor za vođu opozicije.
 
Lider NOVE je podsetio da je u konačnoj redakciji Sporazuma sa narodom učestvovao i on i da tada "ova deca iz 1 od 5 miliona nisu bila ni u masi, već druga ekipa, predvođena Jelenom Anasonović. 
 
"Želim im da prevaziđu ovo stanje u kom se nalaze, da žive u sređenoj državi. Ja sam neko ko im obećava da će se boriti za takvu državu, a ne bežati u demagogiju. Od prvog protesta, to nije organizovala imaginarna grupa slučajnih prolaznika, već su to organizovale političke stranke. Do 13. marta - ko će da govori, šta će biti tema - nije odlučivao nikav Pokret "1 od 5 miliona" nego naše konsultacije ponedeljkom u Starom gradu. Ne vidim nijedan razlog da se stidimo toga", zaključio je Živković.
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close