Živković: Za Novu stranku je najvažnija koalicija ona sa građanima Srbije

Živković: Za Novu stranku je najvažnija koalicija ona sa građanima Srbije

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je danas, gostujući u emisiji "Među nama" na televiziji Nova S, da danas u Briselu, na razgovorima sa predstavnicima EU, nema NOVE, koja nije deo grupacije stranaka koje učestvuju, kao i da od pomenutog ne treba očekivati ništa grandiozno, ali da je uvek dobro razgovarati na raznim nivoima. 

Komentarišući predstojeći nastavak pregovora vlasti i opozicije oko poboljšanja izbornih uslova u petak u Beogradu, Živković je naveo da je od tih razgovora mnogo važnija koalicija sa građanima Srbije, sa kojima ćemo se zajedno izboriti za zdravu, modernu Srbiju. 

"Važno je da je Srbija danas pod ovom vlašću država u kojoj vlast krade novac, diplome, vreme, našu budućnost svakodnevnim zaduživanjem... Imamo uzbunjivača koji sedi u kućnom pritvoru, radnike Pošte koji rade za 250 evra... Zato moramo da se borimo, jer u istoriji ne postoji bojkot koji je nešto postigao. Borimo se za izborne uslove, a da li su dobri ili nisu, odlučujemo kada izbori budu raspisani. Televizije moraju da liče na ono što su bile televizije i javni servisi početkom 2000-tih godina. Zamislite Vučića da danas sedne sa bilo kim iz opozicije? Nema šanse", izričit je on.

Lider NOVE je u nastavku podvukao da postoji mali, kozmetički pomak nabolje kao rezultat pregovora, npr. birački spiskovi, ali da je poenta da ova vlast ne treba samo da bude smenjena, već poslata u Padinsku skelu, a da potom vratimo Srbiju na put kojim je pošla posle 5. oktobra 2000. godine.

"Sablja je svela kriminal u Srbiji na nulu. Potrebna je Sablja 2.0. Ja i oni koji su radili sa mnom na prvoj mogu da je sprovedu ponovo. Ovi likovi danas ne bi mogli da glasaju na izborima, a kamoli da rade ovo što se dešava sada, da je sprovedena lustracija", zaključio je Živković. 

 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close