Živković za O2: Pored borbe nudimo i rešenje, a to je Sablja 2!

Živković za O2: Pored borbe nudimo i rešenje, a to je Sablja 2!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je večeras, gostujući u emisiji "Osvrt" televizije O2, da je raspoloženje u stranci pretežno za izlazak na izbore, ali da će konačna odluka biti doneta tek kada oni budu raspisani i kada se vidi kakva će tada biti atmosfera. 

Istakavši da je mala šansa da na parlamentarne izbore NOVA izađe u koaliciji, Živković je objasnio da je razlog tome što nema partnera sa kojima je programski i ideološki slična. 
 
"Ne možemo sada da pobedimo Vučića, jer dobar deo kolega iz opozicije neće da učestvuje, ali i zato što sada nisu predsednički izbori, na kojima se u Srbiji menja vlast. Ima vremena da se kolege predomisle i da poslednjeg dana kažu Vučiću da ipak izlaze na izbore. Izborni uslovi su katastrofa, kao i vlast. Isto je kao i u vreme Miloševića, samo što postoji tehnološki napredak u vidu interneta. Ali to se neće promeniti tako što bežimo sa megdana, moramo se boriti", istakao je lider NOVE, dodajući da ova godina za Vučića može biti ono što je 1996. godina bila za Miloševića, a to je početak njegovog političkog kraja.
 
Kako je u nastavku objasnio, Nova stranka je u vlasti i u Šapcu i Paraćinu, ali je pri stavu da nisu to jedina dva mesta na koja treba izaći na izbore, a sve ostalo prepustiti Vučiću. Živković je podvukao da je neophodan nastavak borbe ozbiljnih poslanika opozicije i u lokalnim skupštinama i u Parlamentu, gde će javno pitati šta je sa Helikopterom, Savamalom, Asomakumom, ubistvom Olivera Ivanovića, plagijatima, tetkom iz Kanade, Krušikom, prisluškivanjima...
 
"Pored političke kazne, postoje i krivična dela. Moramo takođe da pokažemo i šta nudimo kao rešenje, prvi korak je Sablja 2 i vraćanje Srbije u postpetooktobarsku politiku Zorana Đinđića. To je obaveza svih onih koji su u to tada verovali, a veruju i sada. Problem Nove stranke nije opozicija, ali za bojkot su opredeljeni ili oni koji se plaše izbornih rezultata, ili oni koji imaju najbolju nameru, ali nemaju politički zanat, ili oni koji sarađuju sa Vučićem. Sada moramo da se skupimo svi i kažemo građanima da na izborima ne odlučuju o sudbini političara, već o svojoj sudbini i da će u NOVOJ imati listu koja iskreno vidi Srbiju u EU. Problem je vlast koja otima od građana Srbije, koja prikriva ubice, koja pljačka milion penzionera... Nova stranka ima u svom programu vraćanje onoga što je oteto. Podsetiću da sam ja, kao premijer, potpisao i poslao u Parlament Zakon o lustraciji koji je važio 10 godina, niko ga pipnuo nije. Zato danas imamo ove na vlasti. A gde su oni bili, recimo, kad je bilo bombardovanje, i Vučić, i Vulin, i Dačić", ukazuje Živković.
 
Kako je naveo, komentarišući aktuelna dešavanja i u Crnoj Gori, i u Republici Srpskoj, i u Srbiji, objasnio je da je to predizborna, bezopasna galama, na nivou rijaliti šoua, gde se odjednom pojavljuju "veliki spasioci", poput Đukanovića, Dodika i Vučića.
 
"Tamo gde su Vučić i njegovi spasavali Srbe, tamo Srba više nema. Potreban je novi impuls međunarodne zajednice, jer je neophodno prvo stvoriti standarde, pre statusa, i u slučaju BiH i KiM. Jako bi dobro za pravoslavno hrišćanstvo da u Crnoj Gori ima toliko vernika koliko ih sada ima na ulici, to je daleko od priče o veri. Taj zakon je izazvao kontroverzu i on svakako treba da bude preispitan, a da to pitanje bude rešeno na miran način, u razgovoru, komunikaciji. Neću da branim ni jednu ni drugu stranu. Moj patriotizam i srpstvo su dokazani u svakoj prilici, a velike patriJote pitam gde su bili za vreme bombardovanja. Ja sam bio sa Nišlijama svakog dana i nisam kleknuo nikad ni pred kim", zaključio je Živković. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close