Živković za Pravi ugao: Aktivni bojkot poruka da nećemo više biti kulise Parlamenta

Živković za Pravi ugao: Aktivni bojkot poruka da nećemo više biti kulise Parlamenta

Predsednik Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković komentarisao je današnju vanrednu sednicu Narodne skupštine koju su poslanici opozicije bojkotovali, ali kako je to objasnio, aktivno, uz više energije i angažovanja u svemu, osim prisustvu plenumu, koji ipak ni ne isključuje do kraja, ukoliko, na primer, tema bude ozbiljna poput pitanja Kosova i Metohije.

Živković je, gostujući u emisiji “Pravi ugao” na Radio-televiziji Vojvodine, objasnio da su potpisnici Sporazuma sa narodom odlučili da više ne budu deo kulisa kada se sednica zakazuje na neprimeren način.

“Mislim da smo i ostankom na raspravi takođe mogli da se borimo protiv takvog Parlamenta, ali je većina kolega rekla da je bojkot efikasnija stvar. Ja sam stalno bio tamo, i možda još njih 7-8, ostali iz raznih razloga nisu dolazili. Pre dva meseca smo imali jednu pokaznu vežbu šta se dešava kad dođe nas 25, pa govorimo ozbiljne stvari, pa koristimo svoje poslaničke mogućnosti da dobijemo više vremena da kažemo sve što hoćemo... To je bio dan velike nervoze za vladajuću koaliciju. Za mene je to bila bolja opcija, ali je većina odlučila ovako. Mislim da možemo da radimo i ovako i onako, jer je prisustvo opozicije u Parlamentu da obavesti građane gde greši i gde krade režim”, naveo je lider NOVE.

Kompletan snimak razgovora Zorana Živkovića sa novinarkom Ljubicom Gojgić možete pogledati na OVOM LINKU.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close