Živković za RTS: Vučić je pokrovitelj organizovanog kriminala u Srbiji

Živković za RTS: Vučić je pokrovitelj organizovanog kriminala u Srbiji

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je, gostujući u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije, da će NOVA nastaviti učešće u pregovorima vlasti i opozicije, jer su protivnici, a ne prijatelji, ti sa kojima se pregovara. 

Istakavši da su problemi u izbornom procesu veliki, Živković je ukazao na izveštaj evropskih parlamentaraca koji pokazuje šta sve nije ispunjeno, a takvih je sedam stavki, koje dokazuju da kampanja neće ličiti na Evropu 21. veka.
 
"Atmosfera u društvu je zatrovana ovom vlašću. Javni servis treba da radi posao na svoj način, a to se još nije desilo, ja sam za 6 godina, koliko sam predsednik parlamentarne stranke, prvi put sada gost RTS-a. Imamo dokaze pritiska na birače, pravi se kampanja koja je ličila na kampanju "Ubijte Olivera Ivanovića". Seje se sijaset laži o nama iz opozicije svakog dana. To može da se promeni, neka Vučić skupi malo hrabrosti da sedne prekoputa nas, pa da priča sa nekim iz opozicije. To nije uradio za 7 godina i to je kukavičluk i dokaz svesti da radite nešto kriminalno", naveo je lider NOVE.
 
On je u nastavku podvukao da će Nova stranka odluku o učešću na izborima doneti tek kada oni budu raspisani, kako se to inače i čini, ne ulazeći u odluke ostalih predstavnika opozicije.
 
"Bojkot nikada i nigde u svetu nije doneo neke promene. Odluku ćemo doneti ako se ostvari minimum uslova da se prekine ova farsa. Danas je Svetski dan ljudskih prava, kome u Srbiji da ga čestitam? Aleksandru Obradoviću, koji je u pritvoru, jer je ukazao na kriminal u Krušiku? Ministru koji je dokazano ukrao diplomu? Izbori se način na koji se menja stanje u društvu. Mi ni danas ne znamo šta je sa aferom Helikopter, sa Savamalom. Vučić je pokrovitelj organizovanog kriminala u Srbiji", podsetio je Živković.
 
Dodajući da su za sedam godina aktuelnog režima zatvorena poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom čim su otvorena, predsednik Nove stranke je istakao da vlast dokazano laže po broju zaposlenih, standardu, rastu BDP, krađe u ceni izgradnje auto-puteva... Rešenje je da se vlast pobedi, "šamarom" na predstojećim izborima i konačnom pobedom kroz godinu dana, naveo je Živković, podvukavši za kraj da Srbija Sabljom 2 može doći do evropske države 21. veka.

"Podsećam građane Srbije da na izborima ne glasaju za budućnost političara, već budućnost sebe i svoje dece", zaključio je on

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close