Živković za sarajevsku agenciju Patria: Putinova poseta cirkus bez efekta za građane

Živković za sarajevsku agenciju Patria: Putinova poseta cirkus bez efekta za građane

Nesumnjivo je da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu rezervisana samo za Vučića, rekao je novinskoj agenciji Patria iz BiH predsednik Nove stranke i poslanik u Skupštini Srbije Zoran Živković, komentarišući današnju posetu ruskog predsednika Beogradu.

Na pitanje da li je Vučić na sastanak sa Putinom pozvao nekoga iz opozicije, Živković kaže da Vučić sa opozicijom u Srbiji ne razgovara ni o problemima koji pritiskaju našu zemlju, već je vređa koristeći se jezikom kočijaša.

“Nije neobično da se lideri zemalja ne susreću sa opozicijom u zemlji koju posećuju, ali je u svakom slučaju dobar običaj da visoki državnik održi govor u parlamentu države koju posećuje, što je prilika da i opozicija čuje poruke drugih zemalja iz prve ruke, ali ne očekujem da će se to desiti i u slučaju Putinove posete Beogradu”, objasnio je lider NOVE.

Živković je podsetio da je ovo 14. susret između Vučića i Putina ali da on ne vidi rezultate tih susreta, odnosno da Srbija nakon toga nije u boljoj poziciji u bilo kojem segmentu, od ekonomskog do sigurnosnog.

“Vučić je pre prvog sastanka sa Putinom rekao da će da proda Rusiji Fiat automobile koji se proizvode u Kragujevcu, ali nije prodat ni jedan automobil nakon toga“, rekao je predsednik Nove stranke, ocenjujući da je i najnovija poseta Putina Beogradu veliki cirkus bez efekata po građane, od kojeg će verovatno neke koristi imati Putin, dok će Vučić dobiti ličnu promociju.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close