Živković za Talas: Moramo čuvati naša pozorišta, jer je umetnost najbolja borba protiv primitivizma

Živković za Talas: Moramo čuvati naša pozorišta, jer je umetnost najbolja borba protiv primitivizma

U sredu, 4. septembra, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) organizuje debatu mladih iz političkih partija pod nazivom „U susret izborima 2020. godine – ima li demokratije u Srbiji?“ na kojoj će učestvovati i član Foruma mladih Nove stranke Marko Živković.

Predstavnici omladina stranaka debatovaće o problemima izbornog procesa, bojkotu, kampanjama i generalno stanju demokratije u Srbiji, a Živković je u razgovoru za Talas podelio svoje prioritete kada je reč o javnim politikama, problemima i potencijalnim rešenjima.

„Oblast koja me trenutno najviše zanima i za koju smatram da je jedna od najbitnijih za zdravo i normalno društvo je kultura. U kulturi u Srbiji ima previše problema koje bih mogao navesti, ali jedan od problema koji me u poslednje vreme najviše pogodio je rekonstrukcija pozorišta “Boško Buha” oko koje se ništa ne radi već godinama. Kada Nova stranka bude deo vlasti, zalagaću se da kultura bude jedan od prioriteta jer smatram da je velika sramota da živimo u državi u kojoj se novac građana Srbije ulaže u besmislene projekte dok se pozorišta u Srbiji gase i propadaju. Moramo čuvati naša pozorišta, jer je umetnost najbolji način za borbu protiv primitivizma koji je okupirao našu državu”, naveo je on.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close