Živković za TV Naša: NOVA dosledno nastavlja politiku Srbije u Evropi i Evrope u Srbiji

Živković za TV Naša: NOVA dosledno nastavlja politiku Srbije u Evropi i Evrope u Srbiji

Predsednik Nove stranke Zoran Živković komentarisao je nedavno potpisani Sporazum sa narodom, kao i proteste koji se mesecima održavaju na ulicama cele Srbije, objasnivši da je najvažnije to što se stvorila grupa stranaka, pokreta, grupa građana i nezavisnih intelektualaca, kao i to što se održavaju skupovi koji su, s jedne strane, samohrabrenje onih koji u njima učestvuju, a sa druge pokazivanje puta kojim treba ići do pobede nad vlašću.

Živković je, gostujući u jutarnjem programu televizije Naša, podvukao da NOVA sarađuje sa svima koji su iskreni u borbi protiv aktuelnog režima, ali i objasnio zašto se tako dosledno zalaže za Srbiju u Evropskoj uniji.

"Svuda gde možemo da sarađujemo treba da sarađujemo. Naravno da postoje stvari koje nas razlikuju, naravno da Nova stranka sa Dverima ima vrlo malo ideoloških sličnosti. Mi mislimo da je Srbiji budućnost u Evropskoj uniji, ne zato što smo u nju zaljubljeni, već zato što to pokazuju jasni podaci. Naša trgovinska razmena je 70 odsto sa EU, dok je sa Rusijom manja nego plasman naše robe na teritoriji Kosova. I najvažniji je sistem vrednosti koje definišu EU, a koji je najbolji deo sveta. Svi žele uređen život", objasnio je lider NOVE.

On je istakao da su stranke u Savezu za Srbiju raznorodne i da NOVOJ tu nije mesto, jer smatra da treba da nastavi da predstavlja politiku nekadašnje Demokratske stranke Zorana Đinđića, a to je Srbija u Evropi i Evropa u Srbiji. Dodao je i da svakodnevno treba raditi na borbi za slobodne izborne uslove, a potom, pred izbore, još jednom dobro proceniti i na njih izaći na način koji bi motivisao sve one koji misle da je Vučićeva vlast loša.

"Atmosfera u Parlamentu ne liči na pijacu, jer tamo može da bude prijatno, već na jedan brlog. U parlamentima mnogih država to slično izgleda, mada ne tako odvratno, uvek izbije neki mali kurcšlus, jer vlast i opozicija svuda sede jedna prekoputa druge. To naravno nije opravdanje za stanje u srpskom Parlamentu. Ja sam predlagao aktivni bojkot i da u nekim raspravama ipak učestvujemo. Kroz decenije se nauči kako da se tamo ipak izbori za reč. Ja sam najveći navijač da na političku scenu dođu nova lica. Mislim da nikome ne zauzimam mesto, uvek ima ljudi koji su bez političkog opterećenja prošlosti. U Novoj stranci 95 odsto članova nikada nije bilo ni u jednoj drugoj stranci, dakle apsolutno nova politička lica, zbog čega je stranka i dobila to ime. Ali sigurno da ima mesta i za iskusne koji su korisni, ako ni za šta drugo, onda da ukažu na greške koje smo mi pravili, makar i iz najboljih namera, kako se one ne bi ponavljale", zaključio je Živković.

Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića u emisiji "Uz jutarnju kafu" možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close