Živković za TV Naša: Siguran sam da bojkot neće uplašiti Vučića

Živković za TV Naša: Siguran sam da bojkot neće uplašiti Vučića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković naveo je danas, gostujući u jutarnjem programu televizije Naša, da je uloga osobe na vlasti da ispuni ono što je obećao građanima pre nego što je došao na funkciju, poručivši i da ako neko želi da se bavi politikom da bi bio popularan, ne treba time da se bavi.

Živković je dodao da samozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić sebe smatra zaslužnim za sve dobro, te da onda samim tim mora da bude i odgovoran za sve loše.
 
"Ja očekujem da ovo stanje dovede da do sledećih izbora, kada budu održani u normalnim uslovima, dobar deo Vučićevog biračkog tela, koji je bio zaljubljen u njega, smanji svoju podršku, što se dešava svim autokratama. O bojkotu ozbiljni ljudi u politici donose odluku kada vide realno stanje na dan izbora, uz sve nezadovoljstvo stanjem u Srbiji, zarobljenim medijima, kriminalom i primitivizmom, a ne da mesecima pre kažu da na njima neće učestvovati. To je naivno do bola. Neće Vučić nama da da bolje uslove ako mi bojkotujemo izbore, jer je to za njega savršeno, nema niko da mu kvari zadovoljstvo. Borba protiv onoga koji uništava državu nije prva ovde, pa treba malo da se setimo šta se radi u toj situaciji. Mi smo doveli do toga da će Vučiću na vrat da se popne EU, doći će i OEBS, pa da vidimo da li će on moći da se bahati kao do sada i da li možemo da stvorimo dovoljno prihvatljive izborne uslove, da svojom borbom, dobrim kandidatima i kontrolom izbornog procesa udarimo prvi šamar autokrati, kako bi na prvim sledećim izborima dobio nokaut i bio isteran sa vlasti voljom naroda, a u narednih 60 minuta i uhapšen zbog niza krivičnih dela", objasnio je lider NOVE.
 
On je, u emisiji "Uz jutarnju kafu", naveo da su na Trgu republike predstavnici režima ugradili procentima sebe, a ne kocke, i da, između ostalog, i zato mora biti sprečeno da Vučić i njegova klika ne pobegnu, kao što je svojevremeno pobegao deo Miloševićeve klike. Istakavši da plan treba da bude da opozicija nastavi borbu za izborne uslove i na ulici, i sa međunarodnom zajednicom, i kroz razne vrste političkih aktivnosti, i to svakog dana, Živković je podvukao da je spreman da oprosti brzinu odluke o bojkotu ako se odmah nastavi sa borbom.
 
"Mi ne treba da kažemo ljudima da se borimo, nego da oni to osećaju. Borba za lidera opozicije se ne sprovodi bojkotom života, nego će taj neko to postati, ako baš mora, samo borbom. Na primer, za ono što se desilo na Trgu republike bi u svakoj normalnoj zemlji neko podneo ostavku, ali za to morate da imate moral, karakter, da budete homo sapiens, a ovako je to opet posao građana, uz pomoć opozicije, da im na sledećim izborima svima vidimo rep", kazao je predsednik Nove stranke.
 
On je za kraj poručio da je uveren da će mnogi iz aktuelne vlasti početi da se vade po principu "nismo mi kriminalci, mi smo ludi", ali da to neće biti opravdanje za sve što su uradili.
 
"Vučić ne sme da se krije iza svojih ministara, vikara, nego da preuzme odgovornost i podnese ostavku odmah. Ili pošto tvrdi da je toliko jak, da to dokaže tako što neće više da maltretira medije i one koji ih prate, već da pokaže da može da pobedi na najpošteniji način. Laži su na dnevnom nivou, sve se to emituje u etar i građani ne mogu ništa sem toga da vide. Ali sada postoji internet i to smanjuje pravo građana da kažu da nisu informisani. To je genetska borba za istinu. Mi tražimo da se poštuju zakoni, a to je sprovodivo u roku od 10 dana ako druga strana pokaže volju za tim. Ne znam da li će pregovori biti uspešni, ali sam siguran da smo, najavom Dejvida Mekalistera, dobili još jednu šansu koju ne smemo da propustimo. Bolje pregovarati 100 puta nego imati rat", zaključio je on.
 
Kompletan snimak gostovanja predsednika Nove stranke Zorana Živkovića na TV Naša možete pogledati na linku u nastavku:
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close