Živković za TV Šabac: O eventualnom bojkotu odlučiti tek na dan raspisivanja izbora

Živković za TV Šabac: O eventualnom bojkotu odlučiti tek na dan raspisivanja izbora

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je da politika i postoji kako bi se čuo glas naroda i podsetio da stoga stalno ponavlja da na izborima građani odlučuju o svojoj, a ne sudbini političara.

Komentarišući proteste koji ulaze u treći mesec održavanja, Živković za televiziju Šabac podvlači da je neobična situacija u kojoj se ponekad čuje da je opozicija kriva za sve što nam se dešava, što je, kako je ocenio, posledica viška energije, a manjka razuma i iskustva.

“Naravno da političari nekada moraju i da donose odluke koje nisu popularne, nije posao političara da sve što kažu građani odmah sprovedu u delo, jer postoje neke stvari za koje vam je naprosto potreban zanat. To što je nama uputio odbor koji organizuje proteste može da bude njihov stav, ali ne mogu da uzmu sebi za pravo da govore u ime građana Srbije, jer za to postoje izbori. To nisu nove teme, već opšte stvari. Naravno da država treba da bude zakonita, da postoji Zakon o lustraciji, on je i donet za vreme moje Vlade 2003. godine, naravno da treba da se ispita veza kriminala i države”, naveo je lider NOVE, dodajući da je zadatak opozicije da se kontinuirano bori za slobodne i poštene izbore, a o eventualnom bojkotu istih da odluku donese tek kada oni budu raspisani.

Komentarišući nedavnu konferenciju za medije Aleksandra Vučića, na kojoj je izneo podatke o hapšenju predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, Živković je dodao da je tada očekivao i ostavku Vučića lično.

“Ima smisla držati vanrednu konferenciju tim povodom samo ako na kraju kaže da podnosi ostavku na mesto predsednika Srbije ili SNS-a, jer je, u toj hijerarhiji, njegov vojnik, u smislu političe komandne odgovornosti, počinio krivično delo. Ta priča da se auto sam zapalio je potpuna laž”, zaključio je predsednik Nove stranke.

Kompletan snimak gostovanja Zorana Živkovića u improvizovanom studiju TV Šabac u centrali NOVE možete pogledati na linku u nastavku:

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close