Živković za Zdravu generaciju: Pozivam građane da, kad prođe pandemija, nastavimo borbu!

Živković za Zdravu generaciju: Pozivam građane da, kad prođe pandemija, nastavimo borbu!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio je, u razgovoru za YouTube emisiju Zdrava generacija, da Srbija u borbi sa pandemijom koronavirusa mora i treba da sluša lekare, a ne Vučića, jer su lekari ti koji ističu šta nije dobro, jer nemamo ni lekova, ni sredstava, ni organizacije, ni podrške.

Što se hapšenja novinarke, pa njenog puštanja po "specijalnoj želji predsednika" tiče, Živković je istakao da je u pitanju "operetska predstava iz duboke afričke provincije".
 
"Na vlasti imamo čoveka koji je smislio da sve zna. I u medicinu se sad razume, a svako treba da radi svoj posao. Kada u jednom društvu nastane problem, građani mogu biti smireni jedino ako dobiju dovoljnu količinu kvalitetnih informacija, koje govore o tome šta se dešava, šta treba da se radi, šta ne valja, a šta je dobro. A ovako, da se ljudi pitaju da li lekari imaju dovoljno lekova, maski, rukavica, to apsolutno ne doprinosi ničemu dobrom, kao ni poruke Kriznog štaba da ćemo "sutra imati španski i italijanski scenario" ili spot na RTS-u koji se završava tako što u sumrak jato crnih ptica nadleće Srbiju. To je vrlo interesantno ako se amaterski bavite filmskom produkcijom na nivou horora, ali ako treba da budete javni servis, u pravom smislu te reči, to je potpuna glupost", podsetio je Živković.
 
U nastavku razgovora, lider NOVE je podsetio na predlog Nove stranke da Vlada Srbije formira Komisiju, u kojoj će opozicija imati većinu, a koja će kontrolisati upravo Vladu u sprovođenju vanrednog stanja i eventualnom kršenju Ustavom garantovanih ljudskih i manjinskih prava, koji je, kao narodni poslanik, zvanično i poslao premijerki Ani Brnabić.
 
"Time što bi opozicija u pomenutom telu imala većinu, preuzela bi i ona deo svoje odgovornosti, pa da se vidi da li npr. uredba o hapšenju nekoga ko želi da otkrije istinu ima smisla ili nema, kao i da li ima ili nema smisla skrivanje informacija ili šale o slanju žena u šoping u Milano. To ne sme tako da izgleda. Naravno da je potrebno vanredno stanje ili vanredna situacija kada se dešava nešto loše, ali i onda morate biti sluga narodu, a ne da se ponašate kao dete koje je, sa 50 godina, sačekalo da leči svoje frustracije iz detinjstva", naveo je on. 
 
Živković je za kraj podvukao i da ti i takvi nikako nisu heroji današnjice, već su to, naprotiv, građani Srbije koji su se protiv njih borili i bore se i dan-danas, podsetivši da, primera radi, u Novoj stranci, ima desetak članova koji su heroji sa Košara. 
 
"Zato pozivam građane da, kada ova pandemija bude iza nas, nastavimo doslednu i odlučnu političku borbu. Ne smemo gledati u stranu, praviti se ludi i neobavešteni. Posebno apelujem na omladinu da period dok su mladi i zdravi iskoriste da urade nešto za sebe i sebi drage ljude, jer će time pomoći i celoj državi i naciji. Budite zdravi, i u fizičkom i u psihičkom smislu, pročitajte malo nesto iz istorije i nauke, a ne dozvolite da vas epske, bapske priče spreče da u 21. veku u Evropi budete neobavešteni. Budućnost zavisi od vas, borite se za nju. Nemojte da se gadite politike, možete da se gadite političara, ali se bavite njome na pravi način i ispravite greške nas starijih, a nastavite ono dobro što smo mi uradili. Politikom se ne bavite zbog politike, već zbog svoje budućnosti, a na izborima ne glasate za sudbinu političara, već za svoju sudbinu", zaključio je on.
 
Kompletan snimak intervjua predsednika Nove stranke Zorana Živkovića za YouTube emisiju Zdrava generacija možete poslušati na linku u nastavku:
 
 
 
*Izvinjavamo se slušaocima zbog povremenih tehničkih smetnji na snimku, nastalih usred slabe konekcije iz kućne izolacije, tokom trajanja vanrednog stanja.
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close