Znaju li Vučić i njegovi tekst zakletve srpskih sudija na Kosovu?

Znaju li Vučić i njegovi tekst zakletve srpskih sudija na Kosovu?

Narodni poslanik i predsednik NOVE Zoran Živković uputio je danas pitanje predsedniku države, predsednici parlamenta, ministarki pravde i ministrima unutrašnjih i inostranih poslova da li znaju kako glasi tekst zakletve koju su sudije Srbi položili pred predsednikom tzv. Republike Kosovo:

- Znate li kako glasi tekst zakletve koju su sudije Srbi položili pred predsednikom tzv. Republike Kosovo pre neki dan, u sklopu Briselskog sporazuma koji je potpisan između A. Vučića i H. Tačija (kojeg, uzgred, srpsko pravosuđe tretira kao ratnog zločinca)?

Da li znate da ta zakletva srpskih sudija glasi: 
Svečano se zaklinjem da ću tokom vršenja dužnosti sudije Republike Kosovo ostati veran Ustavu Republike Kosovo i da ću vršiti funkciju časno, odgovorno i nepristrasno, poštujući pravila profesionalne etike.

Nije li to izdaja zemlje?

Predsednik NOVE je na današnjoj skupštinskoj sednici imao pitanje i za ministra Ivicu Dačića:

- Koje su teme i zaključci nedavno održanog razgovora između Aleksandra Vučića i Hojta Brajana Jia? Nemamo nikakvu informaciju o tome, osim najave iz Predsedništva da će to da objavi američka ambasada ili Vučić u narednim danima.

Pitam ministra Dačića i ko vodi spoljnu politiku po Ustavu naše države. Koliko se sećam, Vlada. Takođe se sećam i da Vučić više nije predsednik Vlade, prema tome - da li je susret Vučića i Jia bio privatne ili kakve prirode? I šta je tokom tog sastanka toliko uplašilo Vučića pa danima ćuti o tim razgovorima? Ako je nešto mnogo opasno, hajde da se organizujemo, pa da pomognemo čoveku...

Živković je upitao i ministra odbrane Vulina „kada su čuveni migovi doleteli iz Rusije, zašto 20. oktobra nisu leteli na Batajnici, kada i kako je jedan mig odleteo nazad u Rusiju, kada će ti migovi moći da lete i koliko košta cela igračka oko migova“:

- Zbog čega migovi nisu leteli 20. oktobra, pošto je najavljeno da ćemo tog dana postati jači, da će svi oko nas, od severnog do južnog pola, da strahuju zbog naše velike moći? Kako je jedan mig odleteo nazad, kada ne može da leti? Ko popravlja te migove? Bilo je najave da će to da radi naš remontni zavod, a sada se odjednom vraćaju za Rusiju. Pitam: kada će migovi leteti, ili su kupljeni samo za Muzej vazduhoplovstva? Šta je njihova namena i koliko košta cela ova igračka sa migovima, „poklonom“ koji nas košta između 150 i 350 miliona evra?

Naposletku, pitam ministra Vulina i kako mu je tetka iz Kanade.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori