Zrenjanin: Gradonačelniče, pare na sunce!

Zrenjanin: Gradonačelniče, pare na sunce!

Aktivisti Nove stranke u Zrenjaninu organizovali su akciju “Gradonačelniče, pare na sunce”, želeći tim simboličnim nazivom da ukažu na netransparentnost trošenja novca iz gradskog budžeta.

- Naime, u budžetu grada Zrenjanina gradonačelniku je dato diskreciono pravo da raspolaže sredstvima u iznosu od čak 20 miliona dinara. Obrazloženje budžetske stavke "usluge po ugovoru" miriše na prostor za koruptivne radnje. Povereništvo Nove stranke Zrenjanin insistira na detaljnom i preciznom objašnjenju – kome, na koji način i za koje usluge će biti usmerena ova sredstva – rekao je Miroslav Domjesko, poverenik Nove stranke u Zrenjaninu.

Domjesko je ocenio da, dok Zrenjaninci više od deceniju nemaju tehnički ispravnu vodu za piće, a grad grca u problemima, lokalna vlast se bahati i beskrupulozno čini šta god joj se prohte, kao da nisu građani ti kojima treba da polaže račune.

- Nedopustivo je da se od građana krije za šta će biti utrošeno 20 miliona dinara! To nije novac lokalne vlasti, već novac građana koji im je poveren da sa njim učine nešto što je u interesu svih, a ne samo privilegovanih pojedinaca. Građani su ti koji revnosno iz svojih sve tanjih džepova izdvajaju novac i pune gradsku kasu. A zauzvrat dobijaju štura objašnjenja, lažna obećanja i sve lošiji životni standard – poručio je Domjesko.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close