Zrenjanin: Gradska vlast i dalje ignoriše zastavu AP Vojvodine

Zrenjanin: Gradska vlast i dalje ignoriše zastavu AP Vojvodine

Povereništvo Nove stranke u Zrenjaninu smatra sramnim ponašanje gradske vlasti koja uprkos brojnim zahtevima i primedbama odbija da istakne zastavu AP Vojvodine ispred zgrade Skupštine grada. Ne razumemo i ne vidimo razlog ovom potezu i kao takvog ga osuÄ‘ujemo. Skrećemo pažnju da lični stavovi i razlozi ne mogu niti smeju biti osnov za nepoštovanje obaveze.

Podsećamo da je odluka o zastavi AP Vojvodine ureÄ‘ena Ustavom Republike Srbije (član 183, stav 4), Statutom AP Vojvodine (Službeni list APV br. 17/2009), Zakonom o lokalnoj samoupravi (Službeni glasnik RS br. 129/2007), Odlukom o zastavi AP Vojvodine (Službeni list APV br.2/2004 i 18/2009) kao i Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Skupštini AP Vojvodine (Službeni list APV br. 5/2010 i 8/2010) Ustava Republike Srbije.

Povereništvo Nove stranke je zapanjeno ponašenjem gradske vlasti koja nastavlja da zanemaruje i nipodaštava činjenicu da je Zrenjanin grad koji se nalazi u AP Vojvodini. Podsećamo gradske čelnike da su mandat za voÄ‘enje i upravljanje gradom dobili od graÄ‘ana, te da upravo graÄ‘anima i treba da podnose račune. Specifična situacija sa gradonačelnikom, koji je postavljen kao druga zamena biranom čoveku, ne sme dovesti u pitanje poštovanje volje naših sugraÄ‘ana.

Nova stranka Zrenjanin upućuje oštar protest zbog samoinicijativnog ponašanja gradske vlasti i zahteva da se na jarbolu ispred zgrade gradske skupštine, uz zastave Republike Srbije i Grada Zrenjanina, zavijori i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine!

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close