Zukorlić priznao krađu podataka od koalicije „Da oslobodimo Beograd“!

Zukorlić priznao krađu podataka od koalicije „Da oslobodimo Beograd“!

„Dobra vest je što Muamer Zukorlić, čiju smo krađu podataka predstavnika liste „Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni“ juče razotkrili, i sam danas priznaje svoje nedelo“, rekao je Zoran Živković, predsednik Nove stranke, reagujući na saopštenje lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Podsetimo, Zukorlićeva SPP je na svoj spisak kontrolora, predat Gradskoj izbornoj komisiji, pokušala da podmetne članove biračkih odbora, pa čak i kandidate za odbornike naše liste „Da oslobodimo Beograd“. Danas je Zukorlić saopštio da – prenosimo njegove reči - „ne spori što se na spisku SPP pojavilo nekoliko imena iz drugih stranaka“, te da ga to „ne čudi, jer SPP nema gradski i opštinske odbore, što znači da su morali naći mehanizme da obezbede sve što treba, od potpisa, preko kontrolora - i to na neki drugi način"!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ističe da Zukorlićeva lista kontrolora ne sadrži samo „nekoliko imena iz drugih stranaka“, već je reč o celokupnom spisku predatom za dve beogradske opštine. Takođe, Zukorlićevo pravdanje rečima da to nije protivzakonito, lider NOVE opovrgava činjenicom da kandidati za odbornike ne mogu istovremeno biti angažovani na kontroli izbora, a pogotovu je teško kršenje zakona zloupotrebljavati njihove podatke bez njihovog znanja.

Ono što naročito implicira da falsifikovanje podataka nije rezultat slučajnosti ili nepažnje, već smišljenog pokušaja krađe i podmetačine, jeste to što je pored imena svih onih koji su se bez saglasnosti našli na Zukorlićevom spisku, naveden jedan te isti broj telefona!

„Zukorlić i sam priznaje da su do kontrolora morali doći „na neki drugi način“. Drugi načini najčešće podrazumevaju kršenje zakona, a ne – kako sam za sebe tvrdi – fanatičnu doslednost etičkim vrednostima. Njegov fanatizam je poznat, ali ne u moralu. Zahvaljujem se časnim ljudima sa njegove izborne liste koji su nam dostavili ove informacije i time sprečili skandalozan pokušaj falsifikovanja tuđih podataka u izborne svrhe“, rekao je Živković.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori