Zvezdara: Naprednjačka vlast krije opštinski budžet

Zvezdara: Naprednjačka vlast krije opštinski budžet

Skupštinska većina u Gradskoj opštini Zvezdara dosledno oponaša obrazac vladanja nametnut na republičkom nivou, a koji degradira i poslednje ostatke parlamentarizma u Srbiji. Po uzoru na svoje znamenitije kolege, lokalni naprednjaci i njihovi koalicioni partneri sve bahatije demonstriraju samovlašće, ignorišući čak i najosnovnije demokratske procedure. Poslednji primer jeste skrivanje budžeta za narednu godinu od opozicionih odbornika i priprema njegovog usvajanja na „mala vrata“. Takvim odnosom prema najvažnijem strateškom dokumentu jedne gradske opštine, ne izruguju se samo opozicionim odbornicima, već pre svega građanima.

Naime, sednica Skupštine GO Zvezdara zakazana je za četvrtak, 29. decembar, a jedna od tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o budžetu za 2017. godinu. Uz poziv, pak, nije dostavljen i sam tekst Predloga, već samo objašnjenje da će materijal odbornicima biti dostavljen na samoj sednici! U praksi to znači da će odbornici na raspolaganju imati tek nekoliko minuta da se upoznaju sa predlogom budžeta, te je neosporno na delu opskurni pokušaj sabotaže bilo kakve smislene rasprave o planu trošenja novca poreskih obveznika.

Takvom bahatošću, naprednjačka vlast i njene prateće grupe istrajavaju u ignorisanju elementarnog vaspitanja, ustanovljenih procedura i zakonskih regulativa. Podsećamo, materijal za sednicu po svim tačkama dnevnog reda mora biti dostavljen pet dana pre održavanja sednice,  a krajnji rok da skupština lokalne vlasti usvoji budžet za narednu godinu jeste 20. decembar. Ovakvom zloupotrebom postupka predlaganja bez mogućnosti da se odbornici upoznaju sa predlozima odluka i da se o njima vodi kompetentna rasprava, najgrublje se urušavaju svi principi demokratije i parlamentarizma. Istovremeno,  istrebljuje se svaka mogućnost da se interes građana brani odgovorno i časno.

Jasno je da naprednjačka većina ponovo pokušava da podmetne „kukavičje jaje“, onako kako jedino i ume – kukavički i podvaljivački. Protiv onoga što to „jaje“ krije u sebi i štete koju će to naneti građanima Zvezdare, odbornik Nove stranke najoštrije će se boriti i o tome izvestiti javnost.

 

Opštinski odbor Nove stranke Zvezdara

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

  1. Miroslav
    27.12.2016 at 21:51
    Reply

    Napredujemo kao geaci.

Leave a Reply

Close