Zvezdara: Novac građana za partijski pamflet

Zvezdara: Novac građana za partijski pamflet

Na zasedanju Skupštine opštine Zvezdara 3. oktobra 2017. doneto je nekoliko odluka koje direktno služe i služiće isključivo promociji naprednjačke grupe vlastodržaca u predstojećoj kampanji za gradske izbore. Svojim mahinacijama iza kulisa javnosti, uveliko rade na tome da već sada izborne uslove stave pod svoju kontrolu i time spreče svoj poraz na beogradskim izborima.   

Na sednici je usvojeno mesečno štampanje i distribuiranje biltena opštine Zvezdara, koji će se, u više hiljada primeraka, besplatno deliti građanima. Uređivanje biltena je prepušteno Veću opštine bez ikakve kontrole Skupštine, što otklanja svaku sumnju u ocenu da je reč o pripremi propagandnog pamfleta koji će služiti partijskom agitovanju među građanima. U prevodu, opštinski novac, odnosno novac građana, koristiće se za najprizemniju stranačku propagandu. Vladajuća većina, naravno, nije ponudila nijedno logično objašnjenje zašto je bilten potreban, osim nesuvisle tvrdnje da će on pomoći građanima da lakše pronađu službe i šaltere u zgradi opštine?! Za to je, valjda, dovoljno postavljanje tek nekoliko tabli za navođenje u zgradi, a ne mesečni bilten koji će koštati građanke i građane Zvezdare oko 1,8 miliona dinara godišnje. Dakle, ne postoji ni najmanja garancija da se taj bilten neće koristiti za stranačku promociju aktuelne opštinske vlasti. U isto vreme je doneta i odluka da se podele novogodišnji paketići deci iz socijalno ugroženih porodica i to u iznosu od samo 1,2 miliona dinara, za oko hiljadu paketića. Milostinja nedovoljna za neke iole srećnije praznike mališana, a čak je i broj umanjen jer socijalno ugrožene dece ima daleko više od hiljadu. To samo ilustruje činjenicu da je naprednjačkim vlastodršcima bitnije beskonačno održavanje na vlasti nego pomoć socijalno ugroženima.

Naročito je skandalozan polugodišnji izveštaj o prihodima i rashodima budžeta opštine Zvezdara kao i javnog preduzeća SC Olimp. Izvršenje budžeta na polugodišnjem nivou od svega 35-40%,  kao i veliki raskorak u odnosu prihoda i rashoda, a sve u korist prihoda, govori o tome da je naprednjačka vlast nesposobna i da ne zna da rukovodi opštinom. Ili je u pitanju namerno "nameštanje" budžeta za drugu polovinu godine, gde će uz neki novi rebalans pokušati da prikriju stvarno kretanje novca, za koje verujemo da će ići u pravcu skretanja budžetskih para direktno za kampanju SNS za predstojeće izbore u Beogradu!  

Tu je, takođe, i uvođenje na mala vrata još jednog većnika. Naime, i pored ostavke, jedan član Veća ostaje do daljnjeg na toj funkciji, a novopridošli, kao njegova zamena, istovremeno će obavljati istu funkciju, tako da je trenutno zaposleno čak 12 većnika u opštini čije su ingerencije i obim posla u obrnutoj proporciji sa brojem članova opštinske vlade!

Poslednja sednica još jedan je dokaz da naprednjačka koalicija na Zvezdari nastavlja politiku zavaravanja i manipulisanja građana, a njeni rezultati mogu se videti golim okom na svakom koraku: nelegalna stambena gradnja, prljave ulice, smeće koje preliva iz kontejnera, divlja preprodaja na Cvetkovoj pijaci, nebezbedne osnovne škole, raskopane ulice i zagušenja u saobraćaju zbog sporih i nagomilanih radova...

Opštinski odbor Nove stranke Zvezdara pratiće i dalje svaki korak naprednjačke vlasti, o tome obaveštavati građane, i pokušati da spreči posledice katastrofalne politike pogubne po naše sugrađane.

 

Aleksandar Ilić, odbornik u Skupštini Gradske opštine Zvezdara i predsednik OO Nove stranke Zvezdara

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close