Zvezdara: Nove dve većničke pozicije za namirivanje koalicionih partnera?!

Zvezdara: Nove dve većničke pozicije za namirivanje koalicionih partnera?!

Čelnici Gradske opštine Zvezdara štede novac građana tako što otvaraju još dve pozicije opštinskih većnika, debelo plaćene. Umesto dosadašnjih devet, sa naprednjačkom vlašću imaćemo jedanaest većnika! To znači dodatna četiri miliona dinara godišnje za namirivanje partijskih kadrova!

Upravo ovakvu odluku donela je vladajuća većina na današnjoj sednici Skupštine GO Zvezdara. Bez bilo kakvog smislenog obrazloženja kako će to dva nova plaćena većnika da doprinesu unapređivanju opštine. Stoga je jedini logičan zaključak da su većničke pozicije sredstvo za namirivanje koalicionih partnera (SPS i GG Mirijevo), odnosno isplaćivanje „usluge“ obezbeđivanja odborničke većine za formiranje vlasti.

Pritom, vladajuća većina koja je gromoglasno najavljivala reformisanje i modernizovanje opštine, odbija bilo kakav konstruktivni predlog opozicije, a naročito one koji se tiču javnosti rada. Danas usvojen Predlog odluke o Upravi predviđa da se odluke, akti i pravilnici građanima saopštavaju putem konferencija za novinare! Insistiranje opozicionih odbornika da takve informacije od javnog značaja moraju biti objavljivane na internet stranici opštine i tako dostupne svakom građaninu, nije urodilo plodom. Zato pitamo: šta to opštinski čelnici pokušavaju da sakriju, kada svoj rad ne žele da učine transparentnim i potpuno javnim za sve građane?

Skandalozno je da predstavnici vladajuće većine nisu smatrali za shodno da odgovore na bilo koju primedbu odbornika opozicije, niti da daju ikakvo obrazloženje ijedne odluke! Glasali su mehanički, onako kako im je zapoveđeno. Tako nisu pojasnili ni odluku da Opština finansira postavljanje video nadzora u objektu Policijske stanice Zvezdara u vrednosti od 180.000 dinara, osim šturog „objašnjenja“ da će to „unaprediti proces rada zaposlenih“. Na pitanje odbornika Nove stranke Aleksandra Ilića zbog čega se novac troši na to dok više od polovine osnovnih škola nema ugrađene video nadzore niti angažovano obezbeđenje, nisu imali odgovor.

Jedini dobar ishod današnje sednice je to što je naprednjačka većina, pod pritiskom, odustala od zapošljavanja čak sedam novih izvršnih direktora u JP SC Olimp. Podsetimo, na prethodnoj sednici pripremili su teren za uhljebljenje partijskih kadrova izglasavši odluku da ovo javno preduzeće može imati upravo toliko izvršnih direktora, i to na samo petnaest zaposlenih. Nakon našeg oštrog protesta medijski propraćenog, odgovorili su nemuštim saopštenjem kojim nisu demantovali nijednu činjenicu koju smo izneli. Danas se, posledično, na dnevnom redu našao Predlog Statuta koji, umesto sedam, predviđa dva izvršna direktora. Naša ocena je da je i to, s obzirom na broj zaposlenih, neprimerena cifra.

Opštinski odbor Nove stranke Zvezdara nastaviće sa velikom budnošću da prati rad opštinskih čelnika i reagovati na sve ono što nije u interesu naših sugrađana. Nećemo biti samo puki kritizeri, već ćemo se truditi da konstruktivnim predlozima doprinesemo boljem uređenju života na Zvezdari.

 

Opštinski odbor NOVE Zvezdara

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close